DASHBOARD HOME

Dec 31, 2012

end of 2012..

assalamualaikum..in few minutes...

dah nak masuk tahun baru (timing malaysia)..

just end my exam round today..

=)...

hope to get better bdn masuk angin n cirit birit kua masuk toilet 6x dah..=.=

happy birthday to belon, mr.z...hehe..=)..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 30, 2012

selamat hari lahir akak yusmaaniza=)

assalamualaikum..


hepi birthday to u.
u r born in the zoo
with monkey n kangaroo.
hepi birthday to u.
hehehe..=p=p

wishing hepi besday to lovely akak gojes ni yang ke.....hehehe...
with her lovely kids..=) sophie n yayan..love this pic much!

semoga sihat.bahagia.gembira.cntik selalu..amiin...
may god bless u and your sweet family always..

stay cool. ..^__^....

enjoy your birthday!!


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

huhu..=(

assalamualaikum,.

bdn msuk angin.
bdn bau minyak pns je.
n pagi ni bngun2 cirit birit plak..

=(..

couldnt study much...huhu..n tomorrow exam round..

Allah...=(..give me strength...

semoga dipermudhkan......
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 29, 2012

food + exam

assalamualaikum..


^__^




good luck  all!!!..fighting!!!!


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 28, 2012

cinta

assalamualaikum..


" Ya Allah, kurniakanlah daku perasaan cinta kepada-Mu, Dan cinta kepada orang yang mengasihi-Mu, Dan apa sahaja yang membawa daku menghampiri cinta-Mu. Jadikanlah cinta-Mu itu lebih aku hargai daripada air sejuk bagi orang yang kehausan, Ya Allah, sesungguhnya aku memohon cinta-Mu, Dan cinta orang yang mencintai-Mu serta cinta yang dapat mendekatkan aku kepada cintaMu,
Ya Allah, apa sahaja yang Engkau anugerahkan kepadaku daripada apa yang aku cintai, Maka jadikanlah ia kekuatan untukku mencintai apa yang Engkau cintai. Dan apa sahaja yang Engkau singkirkan daripada apa yang aku cintai, Maka jadikanlah ia keredaan untukku dalam mencintai apa yang Engkau cintai, Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu sesuatu yang paling aku cintai daripada cintaku kepada keluargaku, hartaku dan air sejuk pada saat kehausan.
Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu, mencintai malaikat-Mu, Rasul-Mu dan hamba-Mu yang soleh, Ya Allah, hidupkanlah hatiku dengan cinta-Mu dan jadikanlah aku bagi-Mu seperti apa yang Engkau cintai, Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu dengan segenap cintaku dan seluruh usahaku demi keredhaan-Mu.
(Hadis riwayat At-Tarmizi, Rasulullah SAW bersabda, "Inilah doa yang biasa dipanjatkan oleh Nabi Daud a.s"
Wallahu Ta'ala A'lam

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

crepe mango second try..^__^

assalamualaikum..


alhamdulillah..

senang je rupenye nak buat kalu tau teknik bebetul ritu first time susah sikit sbb teknik slh sket.

.hehehe

alhamdulillah for the rezeki..

p/s: study2..exam dh dkt!!!




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

ladies should read this..=)

assalamualaikum...

sharing from this blog klik here=)



Ketika Allah SWT menciptakan wanita,


Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"


Tuhan menjawab,"Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"


Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi

baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan.

Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya.

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan.

Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini.

Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?"

"Tetapi, Engkau membuatnya begitu halus & lembut."

"Ya, AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan


kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa."

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan 


pendapatnya."

Malaikat itu menyentuh dadanya, "Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah 

banyak sekali beban untuknya."

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan

kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga."

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan."

"Ya. Harus!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki.

Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri.

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit.

Mampu tertawa saat hatinya menangis.

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya.

Dia boleh melawan ketidakadilan.

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia.

Hatinya terluka saat melihat kesedihan.

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka.

"CINTANYA TANPA SYARAT."

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu. Dia terkadang lupa betapa berharganya dia."

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 27, 2012

selamat hari lahir my lovesss=)

assalamualaikum..

selamat hari lahir buat ibu tersyg...siti norizah binti bachik..
angah syg emak forever ever!!!..
god bless always..love u..
hope u r happy.bahagia in this beautiful day..

thanks for being such a lovely sweet emak to me...

love u !!!

selamat hari lahir buat sahabat tersyg...ecah=).. uuu..bru nk masuk 22 ..angah dh nk masuk 23 kot..hehee
god bless always..love u!.friends forever..=)..
semoga hepi selalu tau..
hope u like the gift yg xseberape tu ;)


=)

n lastly.. hepi beday to nabilah..=)..
semoga sentiasa dlm rahmatNYA..gembira selalu.senyum selalu.mcm dlm gmbr awk=)
may our friendship will last till jannah..=)
much love from far=)=)
n hope to meet u one day.insyaallah..=)


saranghae three of u!..uhibbukifillah..
to ecah n nabilah: kawen jemput naaa..hehehe=p... fighting in our studies..insyaallah=)
=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 26, 2012

assalamualaikum..

share from 


6 perkara Allah sembunyikan~~


''Menangis saya bila baca , meremang bulu roma :') Ya Allah SWT kau ampunilah dosa dosa walau sekecil dan sebesar mana pun ia'' Korang Baca jangan tak baca .

6 perkara Allah sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan
Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:

'Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.'

Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. 'Tidak'

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yangbersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.'

Kemudian Jibrail as berkata: 'Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?'

Lalu Allah berfirman yang bermaksud. 'Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal...'

Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa.Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:

'Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? '

Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... .'

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

#wahai rakan rakan ku yg dikasihi sekalian, sebarlah ilmu ini, agar semua kwn kwn kita diluar sana kembali ke pangkal jalan, ikut islam sebenar benarnya, sesiapa yang mengajak kebaikkan, pahala seseorang yang diajak kebaikkan itu dapat padanya tanpa dikurangkan sedikitpun. inshaAllah...


credited to ustaz azhar idrus kata on fb

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 25, 2012

crepe mango in ze house =p

assalamualaikum..

yesterday me n my sister made this

crepe mango..wehuuu..

payah jugak rupenye erk..kalu terer masak sng la kot..hehe

n plus umah xde non stick pan..redah jela pan biase tu..renyah jugak la..huhuhu

tpi alhmdllh..blh thnla kot kan..=)..

first time..huduh pun huduh la..jnji licin=p..

p/s: tgh pikir2 gi nk bw ape tuk jamuan kelas esok.huhu.. nak bawa crepe ni mcm xkonfiden gi.hoho..

maybe popia?=)

p/s : thanks cik epal..for the recipe. cilok kat blog die .sebab taip2 kua resepi kat blog die dulu..=)


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 23, 2012

kesukaan~.~

assalamualaikum..

yesterday me n housemates got this from kesygn2 ku sekalian..

ecah gee n dibah.. =)=)


red velvet 
chocolate cheese 

thank you...

u guys really made my day yang tgh melayan kesedihan n kecewa itu..

arigato neee

n those drinks.
strawberry milk n dates milk..
sedap.nak minum lagi.
tpi mahal.so tengok gambo jela.

till then..

exam is just so around the corner.
n assignment xsiap gi..adoyainyeeee=.=

fighting!!!!




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 18, 2012

for queen of my heart=p ecece

assalamualaikum..


buat sistem barter ngan ain syg..hehe..

thanks for the oranges!..love it=)=)

n hope u like the tiramisu xseberape tu..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

tiramisu =)

assalamualaikum..

made this with love of course for my lovely sister..yang teringin makan ni..

p/s: alhamdulillah present semalam ok...^__^
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 17, 2012

fedtri yahya n ustaz sharhan=)



assalamualaikum..

semalam..joining this event..alhamdulillah..

gain some new knowledge..
walaupun patut event start kul 7 mlm..tpi end up start kul 11 pm and end kul 1.30 am..

thanks to the guest..yang sanggup susah payah turun mansurah jugak..

alhamdulillah..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 16, 2012

do guide me...Allah

assalamualaikum..


Tuhan…saat aku menyukai seorang sahabat, ingatkanlah aku bahawa ada sebuah pengakhiran sehingga aku tetap bersama yang tidak pernah berakhir.
Tuhan…jika aku hendak mencintai seseorang, temukanlah aku dengan orang yang mencintaiMU agar bertambah kuat cintaku padaMU.
Tuhan…ketika aku sedang jatuh cinta, jagalah cinta itu agar tidak melebihi cintaku padaMU.
Tuhan…ketika aku mengucap aku cinta padamu, biarkanlah ku katakan kepada yang hatinya tertaut padaMU, agar aku tak jatuh dalam cinta yang bukan keranaMU.


dari: sini


p/s: dear Allah...
do guide me to be a muslimah..
do guide me to avoid maksiat..
do guide me to love YOU more than anything else..
do guide me to be strong..
do guide me to accept anything that happen..
do guide me to be in redha..

do guide me ALLAH...
sungguh..aku mahu menjadi lebih baik.. =(=(
cukuplah ..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 15, 2012

surprise visit from loves part 2

assalamualaikum...

sambungan dari entry ini

lepas jumpe2 tu...xhabih terkejut bagai sume gi..

bawa mak ayah gi hotel balik...amik barang ape patut...

n back to home again..hehe..

rehat2 sket..sambil bukak boxes from malaysia yang mak ayah bawa..

thanks to opah n mak ..banyak sangat food for all of us..heheh..

alhamdulillah..

then since sini malam sangat cepat ye..since skg malam panjg..kul 5 dah maghrib..

lepas solat sume..gi dinner dekat restaurant  belongs to yayasan terengganu..
=)..


the food were not bad!!..yummy..hehehe..
thanks ayah for treat all of us..

sambil makan sambil dpt nasihat dri ayah..

n all of us -me n housemates listen patiently..

then after dinner ikut mak tido dekat hotel..hehehe...

mood is sooo much happy sebabnye mmg xpnh pon masuk hotel tu..so mcm hepi sgtla..n plus sleep with mom!!!!...itu paling2 hepi tuuu..hehehhee

the next day 

balik seawal kul 7.30 mcm tu..siap2 sume n gi university..sebab kelas ade ye..=p..mane nk dpt ponteng2 nih..mak ayh xbginye..hehe

habih training dekat hospital trus cpt2 gi hotel bw mak ayah opah wan gi umah..sebab

opah n mak nak masak dinner special punye!!..hehehebawa mak gi awadallah..mcm tesco la kat malaysia..huhu..macm xcaye je jenjalan beli brg dngn mak..=)

alhamdulillah..

im thankful to Allah sebab ade opah yang still kuat walaupun dah 70++ ..
masakan opah the best la selain masakn emak yg mmg sedap =)

i love both of them much!!!!

so our menu that night
cucur udang 
kari telur
ayam goreng
sayur campur
cili kicap
oren,strawberi 
air teh panas
air orange

hehe..sedap2222...of kosla kan..
air tangan mak and opah plak..hehehe

lepas makan sembang2 sket...

and then hantar ayah n wan nek teksi balik hotel

pastu gi shopping sket ngan mak n opah..

n they sleep with me n along dkt umah...

^___^

the last day..

gi univesity..attend class
balik2 umah tengok mak dah tolong lipat baju ,iron baju ,bsuh baju n sidai..
huhuhuhu..dah pesan xyah buat..tpi mak nak wat jugak..
huhuhu..
me is so terharu!!!!!!!!!!!

n then mak masakkan sambal sardin..yummy!!!.makan ngan nasi panas2..

n housemates buatkan cucur ubi n cekodok..=)..thanks sgt2..

n we eat happily..
sembang2 gi..hehe

n around 1 pm..ayah sms..suh ready..nk gerak gi cairo dah..huhuhu

ohh time nih dlm hati mmg dah sedih2222222..huhuhu
macam xpuas sgt2222..

tpi alhamdllh..diberi peluang oleh Allah untuk jumpe emak.ayah.opah.wan.

its such a pleasure meeting..after few months xjumpe..=)
alhamdulillah..
alhamdulillah
alhamdulillah

and so..they went to pyramids.visit makam imam syafi'.n a bit shopping dekat hussein-tmpt shopping tourist dkt cairo.n have a safe flight back home on12/12/12 at 11 pm..

thanks to some friends 
gee,ecah,dibah sebab dtg visit n bagi buah tangan
shapi sebab visit jugak n bagi kueh arab

n baba yang bagi cakes=)..tpi syg baba tuan rumah xsmpt jumpe mak ayah..kecewa sket kat situ..huhuhu

to me..
there's no words cant describe how my heart felt for this past few days..
siape sangka kan.hehe..

alhamdulillah..

love mak ayah opah wan much!!!!!

oo syg je my brother xade..kalu x..dh complete dah=)=)=)

-the end-



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

smile


some things that make me always want to smile

* pink stuff
*watching running man
* talk with positive people
* look at my family's photo
*write something in my second diary book ' stuff i love'
*reading quran 
*washing!-give me anything
*jalan2 even strolling around amik angin

p/s: thank you Allah for giving me sometimes to make me smile...=)


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 13, 2012

surprise visit from loves!! part 1

assalamualaikum...

9th december -12th december..

few days that make me smile till ears.
few days that make me n my twins sister happiest the most
few days that make me feel like i'm in dream!!..

hehe..

few days before...i had been sooooo much curious ..why my dad n mom sms-ing me so many times..hehe...and they had asked me n sister what we want.. i guess i just couldnt figure out the clues they gave to me..hehe...mak n ayah mmg akan pos brg sethunsekali.n i thought time diorg ckp nk ape2 brg x..no limit tu sekadar nk bagi kitorg rase 'its ok..ayah willing to send'..and of course we would think like its ok ayah..sebab kitorg xnak susahkan.byr pos brg mahal2.kan..if i knew they will come...of coursela..mintak mcm2 mknn mlaysia..heheh=p..rugi2..=p

and so..last sunday..my dad keep on mesej me.byk ok..like selalng half an hour.n i wonder WHY??...pelik sesangat...tapi layan jugak la mesej ayah tu..sebab rindu rumah mak ayah acap opah wan  n all..!!!!..

hehhe...

n then suddenly..he said this :' gi la luar..ade kawan ayah send barang.urgent'...

i was like..hah??..bia betul ayah nih!!...kawan mane plak...tau plak alamat umah ni..betul ke??..jantung dah dup dap dup dap dah...huhu

n pakai tudung indon lelaju.. amik kunci..n buka pintu umah n pagar...n before that..intai2 dulu kot2 betul ke ade sesape yg anta brg...curious sesangat..

n suddently..from far..i saw somebody sebijik macam my ayah..

n i was like...hah???? biar betul nih...makin laju je tgn buka pintu pagar umah tu... n buka2 je...

SURPRISE!!!!!

i saw emak ayah opah wan!!!!

i smile ..i know i smile...

tpi my hands sngt cold..ok mmg cuaca sangat sejuk .tpi ni triple cold kot rasenye tgn aku...
speechless..couldnt talk!!!!...like....

AM I DREAMING OR WHAT???????...


dalam hati dah macam oh my god!!!!!....
...
pastu tunggu dak along balik in few minitues after that..n along mmg terkejut jugak ah...

hehe...kelam kabut ko masuk umah kemas ape patut..hahaha..lawak plak kalu teringt tu...=p..

n jemput all masuk umah...

**to be continued...
rindu all much now!!!!!!!!!!!!!!





Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

my forever love

assalamualaikum...

Tiada yang secantik Ibu,
Tiada yang sebaik Ibu,
Tiada yang dapat jaga kita selain Ibu, 
Tiada yg seperfect selain Ibu kita sendiri :)

already missing my ibu.. T_T.. rase cam nak terbang gi cairo je..=.=



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 7, 2012

cheese cake untuk akak2x tersyg

assalamualaikum..

made this for thanking kak rai n kak miza for helping me n my twins ..

very22 sisterly la.. terharu ade org baik cm ni..

just a simple one...

hope both of u like it..hehe

p/s: harini ttb mcm2 perasaan ade..huhu...



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 4, 2012

windy day story..alhamdulillah..



assalamualaikum..

alhamdulillah to Allah, always n forever my love...

harini cuaca sgt baek..mendung2 skit.windy2 sket..n it really make me a bit happier..cheer up my a bit moody day..huhu..=.=..

since i love this windy2 weather..hehe..really make me a bit calm..n think positif..n sekaligus membuatkan diti ni xjadi nak ponteng kelas lalu menggagahkan diri nek balik tangga hospital sampai tingkat 5 untuk another 2 classes..=)

n today ade event ini..


i went there after the first lecture..

take my time a bit to have a better mood..
kalu x..tadi ingtkan lepas 1st lecture ,turun dri tingkt 5 tu nk balik umah..rase nak nanges balik umah tido tak pun dengar lagu sambil baring dalam selimut..

tpi tibe2 hati rase nk jenguk2 booth ni..
n alhamdulillah...

i got to see something nice..n lots2 of malaysian n egyptian there buying foods,books,clothes n this all for good jugakkan...

n the exhibition was also nicely done..well done friendsss...

and so then i sit somewhere in the corner..eating my 'cupcake palestin'..
nampak x cupcake tu topping die ade bendera palestin..kawaii kan=)

with this windy2 day...

n remembered my jaja words with her shock face when i said i want to go home rather than attend the lectures n clinical training....
hehe.. 
after eating the cupcakes..

i had my zohor prayer..

feel calmer..

n so ...

i did attend the last 2 classes with a happier feeling..

alhamdulillah..

p/s: i got smthing into my thumb..thanks pikah kuakan=)..skit oo.
p/s/s: i got somehting swollen under my jaw..i guess its something like lymph swollen a bit..maybe ade infection..memule skit ..tpi skg makin kecik..hrp2 okla xde pape..

..............................................................................................................................

p/s:my heart teringat ni..


mase ni awal tahun haritu..
mase ni..mate bru habih nangis2..gi tepek bedak sebab nk jumpe akak senior kesygn ngn baby yusuf omai sgt skg nih..
mase ni..gagahkan diri untuk senyum..
byk yg dipendam..
byk sgt..
tak tahula aku ni kuat lagi ke x untuk tempuhi perkara tu lagi..

siyes xtahu..

n i really hope im strong.n i really hope xjdi lagi..
..hari2 doa..
supaya Allah tabah kan hati.kuatkan hati.tenangkan hati.

sometimes i feel like i am stupid 
huhu..
tak tahu nk buat decision yang tepat..
repeat the same mistakes..again n again..

tsktsk...

T__T..

Allah..
My lord..indeed i have wronged myself,forgive me (28:16)


assalamualaikum..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 3, 2012

Allah..



=.=....

avoiding is a good way maybe..

at least for now..

=.=

ni yg ttb rase nk tutup fb nih...

i need those calm...
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Dec 2, 2012

sayonara november

assalamualaikum

“dan masa akan merawat luka.
dan dengan berlalunya masa, 
aku bukan hanya mahu berharap,
bahkan mahu percaya,
bahawa kita telah sama-sama redha, 
dan belajar meneruskan kehidupan ke hadapan, 
tanpa perlu menyelak lembaran-lembaran lama tentang kisah kita,
yang mungkin akan hanya membuat kita menjadi malu sendiri,
akan khilafnya kita,
suatu masa dahulu.
dan masa,
akan tetap berjalan,
maka kita pun tak harus berhenti dan tetap disini.
kita mesti bergerak, dan terus bergerak.
berjalan, berlari, atau pergi.
bukan tetap diam.”





copy from my lovely friend apricot pie..=)





this is meaningful... 





hi december.. =)..please make me happier than ever...

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...