DASHBOARD HOME

Apr 18, 2012

review international day=)..

assalamualaikum..

haritu 13.4.2012...ade international day dekat university...event ni kire yang besar la sebab ade dapat liputan tv dekat mesir ni sekali..=)=)..sukela budak2 malaysia yang dapat masuk tv dekat sini erk2=)




congrates to those who participate in the booth,peniaga2 makanan yang banyak n awesome n of course all malaysian students yang datang bagi support haritu..=)

as for me n housemates..we've been there since 1.30 pm..sampai la magrb ..hihi..=)...oo..terpakse tunggu lame gitu sebabnye performance dari negara malaysia  agak lewat..so kitorang gagahkanlah diri dok situ lame2..hehehe..jalan2 tengok booth2 negara2 laen-oman,iraq,kuwait,egypt,libya,palestin.arab saudi n of course malaysia terchenta=)=)...

admitla..malaysian booth paling colourful n chantek..hehe..=)...plus mcm2 aktiviti

  •  demo cara memasak masakan melayu
  • teh tarik competition
  • karaoke
  •  games zmn dolu2 : congkak , batu seremban , tarian buluh , lompat tali , jalan atas tempurung kelapa
  • station2 dlm booth : jom belaja bahasa , sejarah , achievement malaysia , india culture , malayculture , chinese culture , org asli and lastly cuti2 malaysia







booth2 laen pun blh thnla..=)..ade makanan tradisional yang boleh rase..ade boleh amik gambo ngn org2 yang pakai baju kebudayaan diorang n dengar cerita2 dari negara2 ni...=)...kirenye dapatla tambah sket ilmu tentang negara luar kan..=)=)..








emm..i guess..waktu dekat booth negara palestin tu yang paling menhyentuh hatila kan...

dengar cerita tentang palestin dari seorang student yang mmg asal dari sane...kemain semangat gi die ni cerita..dari mule sampai skg ..ok..mmg rase sebak mase tu...and rase patut bersyukur sgt22 sebab hidup dalam negara yang boleh kate aman la...
dengar thaat guy cakap yang family die kene bunuh..n how his family kene larikan diri dari rumah diorang...n macam2 gi..i could see sooo much pain n sadness in his eyes tapi2..still he keep on saying Allah will help them n how he strong ..really strong to face this kind of hardness..make me realised how sooo many much i have to be grateful...
yup..alhamdulillah Allah..=)


and then dah habis jalan2...amik2la gambar tu mestila kan2..=)=)...

then gi tengok performance malaysia n laen2...
mase time performance tuk malaysia...first2 start dengan lagu negara =)..oh my..mase tu..dewan tu bergema dengan lagu negara malaysia ..n all malaysian nyanyi dengan semangat yang sangat2 la boleh katekan...how my heart fill with love to this beautiful country..=)..xpernah ni nyanyi kobar2 camni kalu kat malaysia..hehe...=)..

and then ade zapin,nyanyi2 sket lagu n silat..n ade fashion show yang tunjuk pakaian tradisional n masyarakat di malaysia.=)..

overall sume okla..bab fashion show tu je kureng sket bagi yang model2 perempuan..tapi xpela..boleh muhasabah balikla kan..=)

and thats it...event tu samapai malam rasenye...tapi kitorang pun balikla sebab dah letih =.=

i'll end this entry with 'i love malaysia.i am grateful to be part of malaysian n i am proud to be malaysian..=)...ok.xsabar nak balik malaysia..=)...

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

7 comments:

kay_are said...

singgah sini.. hmm.. sejak bile lak international day ni wujud? tak pernah tau pun sebelum ni? memang ni rasmi nye hari dunia eh? tak pernah tau!

Sunah Sakura said...

seronoknya dapat belajar kat tempat orang...leh belajar culture negara2 lain...

hamzah ian said...

perghh... ramai orang arab.. hhehehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Teringat pulak zaman YM study dulu. Byk kawan2 foreigners, tapi YM kat malaysia jek. :D
bestnye leh study kat obersea...:D

Romeo Laut said...

erm... lawa.. hahahah..

EruzuLiyana said...

i'm back. hehe. btw, bila kita berada jauh dari negara kita, masa tuh kita akan rasa sangat menghargai negara kita. terima kasih malaysia. :)

lavenderlover said...

mmg awesome!! hehe..
im proud to be malaysian too..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...