DASHBOARD HOME

Mar 7, 2012

sharing is loving--1

assalamualaikum...

'seseorang sufi itu apabila dia berdoa,dia sebenarnya bukanlah mengharapkan apa yang didoakannya kerana dia sangat yakin bahawa Allah telah memutuskan yang terbaik buatnya.Namun dia tetap berdoa dan memohon kepada Allah kerana Allah menyuruhnya berdoa..'

----nampak x hebatnya mereka2 ini...
---ustaz cakap tadi bila buat cm ni kan..ni tandanya kita menganggap diri kita as hamba..n that is soo needed when we pray n berdoa dekat Pencipta kita...
---n of kos..ketika berdoa..serahkan yang terbaek kepada Allah..

---rezeki takkan berkurangan kalau kita melambat lambatkan usaha dan juga tak akan bertambah kalaupun kita mempercepat cepatkan n memperbanyakkn usaha...

sebbnye..rezeki itu Allah dah tetapkan buat semua sebenarnya..tapi..kita kene berusaha jugak n do as He told...sebab itu tandanya kita meletakkan harapan kepada ALLAH...


***sharing this here for myself and people who drop by...

semoga hari2 mendatang dapat ku lalui dengan lebih kuat dan tabah..insyaallah...
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

2 comments:

♥ Cik Zack ♥ said...

thnks for shring dear :)

Bulan Syurga Firdausi said...

yup sgt betul..yg terbaik kan..kita ada A B C kite mtk A tp Allah kate B yg terbaik so Allah bg B kn..amin mudah2an ye...Allah suke mendengar rintihan hambaNya yang mengharap bdoa kpd Nya :) kan..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...