DASHBOARD HOME

Feb 25, 2012

a visit to blood bank =)

assalamualaikum..

pheww..just arrived home

baru habih kelas terus on laptop....padahal perut dah berkompang dah ni..hoho..

anyhow...this morning..

me and my friends ade visit blood bank..mati2 ingat dekat hospital university ...naseb xgi lagi..rupernye jauh jugakla ...dekat dengan satu kawasan ni namenye sikkah..tempat nak shopping2 la..hoho..

ni la die blood bank tadi tu...sempat snap dari dlm teksi je..hehe..

bile sampai2 tu..hujan plak kan..perubahan cuace..esok2 mesti dah mule nak masuk musim bungee...wee..suke3...hehe..

masuk2 je..mmg cntik jugakla bangunannye..tapi tadi mmg xdpt la nak snap2..sebab pergi bukan nak snap gambar ye..nak kene belajar..hehe..=p..

dalam tu ade 6 departments...
--donor care department
--serology department
--blood component department
--blood issuing department
--therapeutic department
--quality department

pergi tengok setiap department tadi..and department yang handle penerima darah tadi memang penuh la dengan patient..

mostly dr cakap patient thalassemia yang ade dekat situ..

pastu ingtkan tadi macam nak le jugak derma darah an...

memandangkan dah lame jugak xderma darah since last time..tapi mase xde plak tadi..habih2 tour je dah 12.20 pm which mean dah lambat la sebab lepas tu 12.30 pm ade lecture plak dekat faculty ..

overall..it was a nice visit..sebab dapat tengok la blood bank ni.banyak juga belajar tadi..proses2..tengok camne diorang handle blood kan..pastu dpt tahu jugak mmg blood bank ni tahap criticalla sebab xramai org nak derma darah walhal population dekat egypt ni mencecah 85 million...hoho..

agak2 malaysia kekurangan bekalan darah jugak ke x erk...kene ubah ni pemikiran org2 zaman skrg..derma drh bagus sebenarnye..^__^

anyhow....menarik lagila blood bank yang ni  dari yang hospital university nye blood bank mase sem 3 pi tengok tu...huhu..

ok..till then..nak gi semyang ,mkn sikit n gi kelas arab plak..insyaallah..

p/s: hope to be strong...really strong..and wanna be close to Allah....

^__^ assalamualaikum..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

7 comments:

nik rosmawati said...

teringin nak derma darah tapi berat badan tak cukup.
en hubby memang tiap2 3 bulan akan pi derma.

juicy X said...

waaa awak bakal doktorkah? :)

misshannajr said...

semoga berjaya dik..jauh dah merantau cari ilmu tu jgn sia2kan..balik nnt berbakti pada masyarakat :)

Pupel Liyana said...

darah? oh tidak. pengsan :)

nabila azmi said...

nik:waa..bagusnyee hubby nik..keep it up=)=)

juicy x:ye=)..insyaallah..=)..doakan okie=)

misshanajr:hehe..insyaallah..=)..

liyana:hehe...scary huh=)

kak ina kl said...

seumur hidup tak pernah lagi derma darah..teruk kannn

syifa hanifuddin said...

derma darah??? ooo....better derma kat malaysia jelaa...takut den...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...