DASHBOARD HOME

Mar 31, 2011

muhammad faez dalam kenangan.....i miss you so much...T_T

yup..post kali nih..untuk arwah adik tersyg...muhammad faez bin noor azmi...

he had left me ,along,acap,mak and ayah for almost 5 years now.....huhu..pejam celik..pejam celik...dah 5 tahun..cpt betul mase berlalu..

macam baru je dengar n cakap2 ngan die 2 hari before die pergi..ingat lagi aku tepon die dari public phone dkt mrsm dulu...waktu tu petang2..waktu riadah...


........

for me...cepat sangat die pergi..xdan gi tengok die besar...mesti hencem..=)....


31.3.2006....sygnye..xdan nak sambut beday faez kan2 (25.5...)...


Allah lebih sygkan die....walau macam mana kite syg kan seseorg tuh...die ttp akn kembali kepada pencipta-NYA kan...


so..here is some lists about him that still fresh keep in my heart n mind..



♥♥♥ he loves to eat nasi lemak ngan air horlicks ..kadang2 nak tergelak pon ade..pegi makan kat kedai je..mesti mintak 2 mende nih...hehe....


♥♥♥he loves RED colour...sweet kan..sume nak merah..baju bola merah..kotak pensel merah..memacam gi ah merah..=)=).....

♥♥♥he loves playing football petang2 dgn kawan2 die dkt padang kat taman seri serai tuuu..in fact..the last thing he did before he died was playing football there...@_@

♥♥♥seorang adek yang baek...dengar cakap...n boleh kire sekepale ngan aku...=)...xtaulah nape..tapi kalu ape2 je an..mmg bleh geng ah..hehe....sehati sejiwa maybe=)=)


♥♥♥seorang yang aktif masuk pertandingan sume..and yet..time die 'pergi' tu..die dlm preparation akan bertanding peringkat negeri pertandingan bercerita kisah2 nabi...kat skolah pula..die seorang pengawas n tiap2 pagi akan bace doa kat perhimpunan..sweet kan my bro ni=)

♥♥♥ayah kami..dulu2 ade panggil ustaz..ajar kitorg 4 beradik ngaji al-quran n tajwid2 sket waktu malam..and..time selingan tu..die ni ngan dak acap selalu curi2 pi tido kat lam bilik ..kadang2 tido trus ha....hehe..mmg kelakar..naseb bek ustaz xmarah...seingat aku ade lah lam 3 or 4 ustaz kami 4 org berguru=)....


♥♥♥he is so kamcing ngan ayah n mak...maybe because of youngest kan..manje gile ngan mak aku..haa..kadang2 jeles amat.peluk2..ni mmg nampak sgt sbbnye..time die pergi tu..my mak macam..sian sgtla..huhuT_T..n i never see my dad mcam tu...tapi..tulah..huhu...rindu...

♥♥♥he is sangat pandai amik hati aku...boleh kate caring la..=)tu yg asek rase nak belnje je tu..=p

♥♥♥i still remember 2 hadiah yang die pernah bagi dkt aku time besday aku..see..budak xcukop umo 12 tahun pon pandai bagi hadiah kan..hihi...die bagi aku gelang magnet..time tu die pi rombongan mane tah ngan skola..lagi stu,,,die beli buku autograph yg sgt comel!!...(tau2 je aku suke kumpul autograph )

♥♥♥ pandai bergurau n buat lawak..i guess die ade amik genetik dripd wan aku agknye=p


♥♥♥haa...die suke ngigau!!..haha...ni tiru macam dak along..kuat ngigau..huhu...pernah sekali tu..die ngigau pegi amik pinggan kat dapur..aku time tu da kat katil dah...die bangun tibe2 then pi dapor amik pinggan..mak yg nampak trus tanye'nak watpe tu?'..die bleh plak jawab...'angah ke along nak'...kitorg (me n along) macam ...err...ha???pastu bleh plak lepas bagi pinggan tu kat kitorang die sambung tido..hihi..mmg geli hati kalu ingt balik...


♥♥♥last but not least...obviouslylah..adek yg manje..kalu balik kg je dulu...time ry..mesti tido ngan kitorg..hehe..=)...

♥♥♥time first raye die takde tu..mmg sume nangesla dkt kubur tu..cedih amat..T_T.....even time tanam tu..hujan turun..hujan rahmat..=.=

♥i miss u faez n of course i will always love u till forever.....may u rest in peace there...Al-fatihah=)...

yg hitam manis senyum menarik tuu=)

the last trip we had together kan=)*faez with topi=)

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

5 comments:

lavenderlover said...

sedey but i'll always lurve him forever too..semoga kita bertemu di syurga hendaknya..
amin..

Anonymous said...

takziah.:(..semoga arwah tenang di sana..amin..
angah,if u dont mind, may i ask kenp faez meninggal?

Maizatul Akma said...

:"( sebak rasenye cerita awak. tabahkan hati ye walau apepon. awak pon ada kawan macam saya :D

nur_zue2002 said...

as salam angah, saya juga rindu sama arwah, last saya ckp ngn faez, lps saya dpt result upsr, faez tlefon rumah ckp "tahniah kak ika", miss him a lot, bila tgk usamah, mesti ingat faez besar mcm usamah...

nome malas login said...

angah. nome pun rindu faez. dia happy go lucky dulu. al-fatihah. insyaAllah arwah tenang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...