DASHBOARD HOME

Mar 29, 2013

happy birthday hajar gojes=)

assalamualaikum..

dear hajar cyg..

happy birthday!! (just assume u r reading this on your birthday...xnak ngaku belated =p)

hehe..may god bless u always..
happy always.
gojes always.
smile always.
in love always.ehehehe....

may our friendship last forever till jannah ..insyaallah..

happy to be your friend dear ^^

hope u like the butterscotch muffin n the gift..hihih...=)=)..



p/s: just realise we dont take pic together =.=
p/s: thank you dibot for the the recipe..=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 27, 2013

lasagna special for beday girl=)

assalamualaikum..

first try to made this with along for beday girl..

hepi beday atin ^^

god bless alwayss...

hope u like the food.the flowers.the gift. hehehe...



p/s: dibott..thanks sharing recipe ni..tpi an...xretila sgt buat sos putih tu...=.=...ceroi ...ke sebb trlbh susu erk????
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 23, 2013

"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"



assalamualaikum..
klik here

lamenyee xjoin ape2..
sementara cuti hrini..

so joinla satu GA

 ni..dri mak dara=)

ni senarai penaja2 GA kali ni...ramai=)

SheilaSalim,MrsVelentine,PuanGojes,MasZull,SeneoritaBaharin,Hazmanakaspecies1980,NadiaFarahida,Keyme,mamahannybunny,SiMatatajam,DayangDeno,AimanAziz,SuWaRaEntertainment,BetaKupu,SyidaRasyida,HanaMaroo,DatinTyka,ShimaMazlan,MimeMF,ZamaniAbe,MrsValentine,NormiNieza,SayaSukaGelak,CTCHEERY,ERAY,AYUJEAN,Lynn Si Pipi Merah,Kesuma Angsana,Kyle Kesha,Mohd Ridzwan



so...im tagging...

-akak gojes
-nini sweet
-akak cun
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 22, 2013

exam round internal med done!

assalamualaikum..

alhamdulillah...

semalam dah selesai exam rounde internal medicine..
walaupun ade problem at first n paper tu direject n pakai paper backup yang lagi susah macam time final =.==.= (nak nanges huaaa)

tpi alhamdulillah selesai jugak....

thanks ALLAH..

thanks to beloved2 sekalian sebab doakan jugakkk..

later that nite...ade majlis farewell party untuk akak2 yg bru grad...huhu..sedehhhh..

will be update about it later..insyaallah...

p/s: have a safe flight tonite kak zu!!..rindu la ti.huhuu =(
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 17, 2013

in the end..

assalamualaikum..


p/s :thanks for the comments for the previous entry.. ^^..really appreciate it...
p/s/s: exam is on 21st..doakan =)...fighting!!!!
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 16, 2013

kan bes ....

assalamualaikum...

random thought..
huhu..

kan bes kalau...........(xmampu tulis sini ).....................................................................

=.=

hurmm...macam2 nak sebenarnye ....

tapi tahu je..faham je... Allah know the best...Allah sebaik2 baik pengatur segalanya..

adelah tu hikmahnye kan dlm setiap yg trjadi..

hukhuk..

adeyh...nak nanges plak rase..

nak tutup fb pon ade...
nak tutup blog ni pun ade..

nk gi sungai nil sorg2 ,amik udara segar2..fikir sorg2..nanges sorg2 pun blh gak ni..tpi xberani la kan nk gi sorg2..kene kacau ngn budak2 minta sedekah xpon org arb ti xpasal je..macm hritu kene jegil ngn budak arb tu.tula bajet berani nk lawan kan..sekali kite yg tunduk2 jln2...=.=

..angan2 ...

hurmmmmmmm....

kdg2 mcm ni la kot kan...

need to do tahajud cari Allah...







Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 15, 2013

yeay..berjaya buat eggless moist choc cake

assalamualaikum..

yeay..hehe...alhamdulilah.
blh thn jugakla ni..xcukup sedap mcm dibah buat gi sebenrnye..tpi xpe..bljr2..hehe=p..

thanks dibah for the yummy recipe..hehhee...

^^



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 14, 2013

Allah knows my heart...




assalamualaikum..



p/s: i'll just keep praying...
whenever my heart feels really sad... like now...



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 12, 2013

muffin chocolate ^^

assalamualaikum..

made this tadi.hehe



this is what i made.hehe..
muffin chocolate..^^..tpi maybe a bit kurg sugar kot.hehe

n i gave it some to my bff here..

n they replied with moist choclate cupcakes.hehe..kebetulan plak


alhamdulillah for the rezeki.. 
^^




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 9, 2013

doaku ...

assalamualaikum....


"doakn perjalan dan kekuatan hubungan kita sehingga sampai waktunya menjadi pasangan yg halal menuju syurga Allah...."






Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 8, 2013

happy graduation !!

assalamualaikum..

happy graduation to seniors especially kak emy, kak aida n kak zu.hehe..=)

good luck in future undertakings...do your best... harumkan name univ kite...amiin..^^..

gonna miss u all sis!!!...

huhu =.=

thanks kak aida jemput kitorg graduation ni..=)

hadiah for them!! we trying being creative.haha


tahniah senior!!!

best of luck in kerjaya world!!!

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 3, 2013

DOA...senjata kita

assalamualaikum..

Doa itu mendekatkan manusia dengan Tuhan. Doa juga menunjukkan pergantungan manusia kepada Tuhan. Doa itu menjadi satu medium untuk manusia berinteraksi dengan ALLAh SWT. Doa, manusia tidak akan hidup tanpa berdoa.

ALLAh telah menjanjikan, bahawa doa itu adalah senjata bagi orang Mukmin.

Dan doa itu, ALLAh akan makbulkan dengan pelbagai cara sesuai dengan apa yang manusia perlukan. Doa yang ALLAh makbulkan dengan cara yang hebat adalah doa dari hamba-Nya yang hebat.


ALLAh memberikan hak istimewa kepada golongan tertentu. Doa mereka takkan terhijab malah mustajab. Siapakah mereka?

1. Doa ibu bapa kepada anak-anak. Nabi SAW bersabda yang bermaksud,

“Tiga doa yang pasti dimakbulkan ALLAh, iaitu doa seorang bapa (dan ibu), doa orang yang bermusafir dan doa orang yang dizalimi.” (Riwayat Abu Daud, Tirmidzi dan Ibn Majah)

2. Doa anak yang soleh yang mentaati kedua ibu bapa. Rasulullah SAW bersabda tentang Uwais bin ‘Amir,

“Dia memiliki ibu yang sangat ditaatinya. Jika dia berdoa, pasti ALLAh SWT akan memakbulkan.” (Riwayat Muslim dan Ahmad)

3. Doa orang yang teraniaya atau mereka yang berada dalam kesusahan. ALLAh berfirman yang bermaksud,

“Atau siapakah yang memperkenankan doa orang yang menderita apabila ia berdoa kepada-Nya, dan yang menghapuskan kesusahan, serta menjadikan kamu pengganti (umat-umat yang telah lalu) mendiami dan menguasai bumi? Adakah sebarang tuhan yang lain bersama-sama ALLAh? Amat sedikit antara kamu yang mengingati (nikmat ALLAh itu).” (Surah al-Naml : 62)

Berkenaan mustajab doa orang yang dizalimi pula, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud,

“Takutilah kamu doa orang yang dizalimi kerana tiadalah sesuatu penghalang antara doanya itu dengan ALLAh SWT.” (Riwayat Bukhari)

4. Doa seorang sahabat yang mendoakan sahabat dalam keadaan sahabat itu tidak tahu bahawa dia didoakan. Ummu Darda’ r.ha. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud,

“Tiada seorang Muslim pun yang berdoa untuk saudaranya dari belakang, melainkan malaikat pun berkata kepadanya, ‘Dan bagi kamu seperti apa yang kamu pinta untuk saudaramu!’” (Riwayat Muslim)

5. Doa orang yang sedang musafir

6. Doa orang yang berpuasa hingga berbuka. Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud,

“Tiga golongan yang tidak ditolak doa mereka iaitu doa seorang yang berpuasa sehingga ia berbuka, doa pemimpin yang adil dan doa orang yang dizalimi.” (Riwayat Tirmidzi dan Ibn Majah)

7. Doa pemimpin yang adil untuk orang di bawahnya.

p/s : Nombor 4, Malaikat akan mendoakan yang sama untuk anda seperti apa yang anda doakan untuk sahabat/saudara anda. Maka, ikhlaskanlah hati berdoa yang baik-baik untuk orang lain.

MashaALLAh. Tabarakallah~!

Semoga ALLAh merahmati.

(- Sumber : Majalah Solusi, Isu 22 -)

copy dari makcik azimah 

muhasabah diri... ALLAH...i need YOU!!!! =(
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Mar 1, 2013

for this past few days...from the bottom of my heart...=.=

assalamualaikum..

sebaik baik manusia..ade egonya..
sebaik baik manusia..ade kerasnya..
sebaik baik manusia..ade kasarnya..
sebaik baik manusia..ade lembutnya..

blh jadi kecik hatinya..
blh jadi gembira hatinya..
blh jadi sedih hatinya...
blh jadi...macam2..kann

lumrah hidup...

semoga hari esok lebih baik.lebih ceria.lebih damai.lebih buat banyak senyuman.lebih tenang hati.lebih ingat ALLAH.

amiin.

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

happy 23rd dibah=)

assalamualaikum..

wishing selamat hari lahir to february girl---28th february 2013..naseb xlahir 29 kann..=p..hehe.. dibot..

semoga panjang umo.murah rezeki.cntik selalu...hehe
may Allah bless u in everything u do in your life..

thanks for being a sweet friend.hehe..

love u...of course ^^


hehe... hope u like the giftss...
cake from ecah gee along angah n safwah =)..first time makan kek fondant siyes bes=)
bunge n card besar from yukinohanians=) hope u like the flower..couldnt find green flowerla..=.=
heart lampu disko haha..n small card, mug special edition n ferrero... from the twins..=) silelah suke..hehe..buntu mencari idea ape yang dibah suke..nak baking xpandai..hoho=)
gloves from fa safwah n pikah..=)..comel kan2..^^


 lame xmkn same2..hehe...happy2..heheh.^^..

ok..inilah die beday girl..hehe...
sangat suwiit...hehe..
pandai masak.
mumtaz exam.
cantik gojes.
ayu2. gitu..hehe

p/s: kawen jemput la ye.nk mkn nasi minyak free meri ..hehehe=p=p


till then..=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...