DASHBOARD HOME

Nov 30, 2012

^__^

assalamualaikum..

Tegar 

Tergoda aku 'tuk berfikir
Dia yang tercinta
Mengapa telah lama tak nampak
Dirimu di sini
Jangankan ingin ku tersenyum
Tak ada ghairah
Ku ingin selalu bersamamu

Kini ku resah
Diriku lemah tanpamu
Oh... oh...

Gapai semua jemariku
Rangkul aku dalam bahagiamu
Ku ingin bersama berdua selamanya
Jika ku buka mata ini
Ku ingin selalu ada dirimu
Dalam kelemahan hati ini
Bersamamu...
Aku tegar...

Aku tegar...

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 29, 2012

kek untuk ayah=)

assalamualaikum,.

me n along made this yesterday sempena birthday ayah yang ke 51..hehehe


hehe...just a simple baked oreo cheese cake ..=)=)

i wish u could eat this..hehe..but i think not la kan..jauh je taiping egypt nih..hehe

so here it is.. selamat hari lahir again ayah..we love you awi33333 (awi=sgt in arabic bhs psr)

yeay..esok cuti.hehe.=)..
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 28, 2012

selamat hari lahir ayah =)



assalamualaikum...

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan my beloved ayah
Allah selamatkan kamu..

selamat hari lahir ayah yang ke 51 dah..hehe..
god bless always..
be happy always..
be healthy always..
smile always..
awet mude always..
hehe..

i love u ayah..
always..n forever..

u r such a great ayah..
and I AM REALLY THANKFUL TO ALLAH!! for giving me such a
supportive superb kelakar n cheerful ayah..

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah
raye 2012=)
may u have a great birthday celebration..
saranghae!!!!!!!!
hehe

p/s: walaupun entry ni ayah mungkin xbace..sebab segan plak nak bagi ayah bace blog xseberape ni kan.. tpi at least i did sms ayah n u know how much i love n miss u n mak..n how i wish i could make cucur udang n mee goreng  feveret ayah...n of course bake a cake!!..

p/s: selamat hari konvo awak.. ^__^ tahniah!=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 27, 2012

my love

assalamualaikum..

My ℒℴνℯ
…….♥#########♥
…..♥#############♥
…♥###############♥
..♥#################♥………………♥###♥
..♥##################♥……….♥#########♥
….♥#################♥……♥#############♥
…….♥################♥..♥###############♥
………♥################♥################♥
………..♥###############################♥
…………..♥############################♥
…………….♥#########################♥
………………♥######################♥
………………..♥###################♥
………………….♥#################♥
……………………♥##############♥
………………………♥###########♥
………………………..♥#########♥
………………………….♥#######♥
……………………………♥#####♥
……………………………..♥###♥
……………………………….♥#♥
…………………………………♥
…………………………………♥
……………………………….♥
……………………………..♥
……………………………♥
…………………………♥
……………………….♥
…………………….♥
………………….♥
………………♥
………….♥
………♥
……♥
…..♥
……♥………………….♥…♥
……….♥………….♥…………♥
…………..♥…..♥………………♥
……………….♥………………..♥
…………….♥……♥…………..♥
…………..♥………….♥….♥
………….♥
………..♥
……….♥
………♥
………♥
……….♥
…………..♥
……………….♥
……………………..♥
………………………….♥
……………………………♥
……………………………♥
…………………………♥
…………………….♥
………………♥
………….♥
…….♥
…♥
.♥………………………..♥….♥
♥……………………..♥………..♥
.♥………………….♥…………….♥
..♥……………….♥………………♥
…♥………………………………♥
…..♥………………… ……..♥
……..♥…............... .♥
………..♥……………….♥
…………..♥…………..♥
………………♥…….♥
…………………♥..♥
…………………..♥
*******JUST FOR********

░░░░░╔╗║║╔╗║║░░░░░
░░░░░╠╣║║╠╣╠╣░░░░░
░░░░░║║╚╚║║║║░░░░░

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

to : awak

assalamualaikum..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 26, 2012

alhamdulillah...done chest round exam...hello hematology department=)



assalamualaikum...

done the exam today..

alhamdulillah..walaupun ade yang tak tahu kan2..

tpi bolehla..xkkn sume tau plak an..

hehe..

esok dh start round department baru plak,..

phew..nak kene naek tangga sampai tingkat 9 plak...

fighting!!!!!
hihi..ye ke nihhh...nk due2 sebenrnyeee=p
....
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 25, 2012

good luck sem 7 tomorrow!!



assalamualaikum..

good luck sem 7!!...
semoga dipermudahkan esok jawab soklan final round..

insyaallah..keep praying..

^__^


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

hati

assalamualaikum..


Dengar ya wahai hati
Aku tahu rasa sakit ini
Sukar untuk diungkap dengan kata-kata
Malah, rasa sakit itu jugak tidak boleh diungkap
Dengan contengan di atas lembaran kertas sahaja
Dan lebih teruk lagi apabila hati itu
Sudah diminta untuk berhenti berfungsi
Parah

Duhai hati yang rawan
Aku tahu apa pun yang cuba ku lakukan
Sekali kata-kata orang terkesan dihati
Kau akan selama-lamanya berbekas
Bukan tidak pernah aku cuba kikis
Tetapi memang itu cara hidupmu
Mudah memaafkan perlakuan orang
Tetapi sukar melupakan.

Dengar ya wahai hati
Aku tahu
Andai saja hati itu boleh di'scan' dengan mata kasar
Kau lah anggota yang sarat dengan duka
Berbanding anggota-anggota yang lain
Penuh dengan torehan, luka dan parut
Namun ku tetap yakin
Engkau terlaku kuat dan tabah..

Wahai hati
Aku bersyukur kerana punya hati sepertimu
Itu kerana kau tidak pernah berhenti berfungsi sekali pun
Kau tetap terus bergerak walau hanya dengan bertatih
Itulah engkau HATI
Setiap kali disakiti, ditikam, dicucuk, disagat, dan disayat
Kau tetap terus berfungi untukku
Hanya untuk aku

Hati...
Bagaimana caranya agar ku bisa merawatmui?
Guna plaster kah?
Guna Gunting kah?
Atau Guna iodine kah?
Jika guna plaster,  luka besar boleh diplasterkah?
Jahit guna benang, takut akan meninggalkan parut
Jika guna iodine, nantinya kuning hati itu
Tidak cantik seperti orang lain yang merah

Alhamdulillah hati...
Allah ajarkan padaku
Agar sentiasa redha selalu 
Allah beri perhatian padamu dengan diuji
Wahai hati...
Percayalah, walau dirimu penuh luka
Tapi cukup engkau tidak bersangka-sangka
Pada Tuhan yang menciptakan mu 
Juga yang menciptkanku
Sungguh benar hati...
Ujian itu wasilah untuk kita
Agar sentiasa ingat pada yang Esa...


copy her artikel dkt iluvislm

p/s: good luck sem 7!!! insyaalh..Allah ade ;)


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 24, 2012

hari asyura=)

assalamualaikum..


14 Perkara Yang Sunat Dilakukan Pada Hari Asyura:
(10 Muharram)
1. Melapangkan masa / belanja anak , suami & isteri2
2. Memuliakan fakir miskin
3. Menahan marah
4. Menunjukkan orang sesat
5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim
6. Bersedekah
7. Memelihara kehormatan diri
8. Mandi Sunat
9. Bercelak
10. Membaca Qulhuwallah hingga akhir seribu kali
11. Sembahyang sunat empat rakaat
12. Membaca’hasbiyallahhu wani’mal wakil wa ni’mal maula wa ni’mannasiiru’
13. Menjamu orang berbuka puasa
14. Puasa

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 23, 2012

happy birthday dearest min yee!

assalamualaikum...

happy birthday to u..
u are born in the zoo..
with monkey n kangaroo
happy birthday to u

u with spec=).. love u bff!
hehe

happy birthday min yee..
miss u much!!!
hope u have a great birthday ok=)

take care!..friends forever!!!



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 22, 2012

end of chest department round...exam is coming!

assalamualaikum...

today is the end day of chest department round..

huhu..


alhamdulillah...

tpi risau nk exam nih..byk gi xcover an...

fighting!!! never give up..insyaallah..

p/s: my ankle is now bluish....semalam terpeleot..pastu pagi tadi nk cpt terpeleot kaki yg bru nk surut bengkak..huhuhu..=(...

cecepat le ok balik..=.=
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 19, 2012

thanks sahabat yummy cream puff!

assalamualaikum..


i got this from my kesygn2 sekalian..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

my latest retarget..

assalamualaikum..





starting to jog again..with new partner joging..hehe

harapnye dpt istiqamah la..

^__^

p/s: Allah..do help muslims in Gaza..T_T..keep doa..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 17, 2012

selamat hari lahir kesygn =)

assalamualaikum..

happy birthday to u..
u r born in the zoo
with a monkey n kangaroo
happy birthday to u
hehehe

syg ko.forever..

uhibbukifillah..

god bless always..be a solehah daughter..
have a great birthday yg ke 22=)...

**waaa aku dh nk masuk 23 ko bru nk masuk 22..=.=

hehehe..

p/s:kawen sile jemput ye syg=)=)


thanks for being a good friend for this 15 years n counting!!!..hehe=)=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

kecik hati =(



assalamualaikum..

kecik hati lagi dgn seseorg..

T_T

i know im not that important to u..
i know u have some other to make u happy
i know if im not here u'll always also be happier..

i know
i know
i know that!!!!!

huhuhuhu.
=(

but please...
some how
some day
some time
some seconds

please understand my heart 
a bit..

walaupun awk pernah ckp..

i'll only be friend with people who understand me only

dont u wanna understand at least A BIT of your friend..

T_T..


its such a small misunderstanding but maybe my heart cant take it anymore

and ....that make me write it here =(=(..

hurmmm...

astaghfirullah..=(..

**childish of me =(=(=(
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 16, 2012

dinner tahun baru islam=)

assalamualaikum..

made this for dinner tonite..
alhamdullilah..

everyone really like it..

thanks Allah for the great food..

NASI AYAM BEREMPAH CRISPY
p/s: thanks to kak azlita..klik untuk resepi=p



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 15, 2012

selamat tahun baru islam..


assalamualaikum..

wishing everyone selamat tahun baru islam..

semoga dosa2 lalu diampunkan Allah..

never give up on being a better muslim and muslimah..

p/s:
Please make du'a for the people of Gaza. Their land is shaken once more. 

O Allah, grant the oppressed victory over the oppressors! Ameen! T_T

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

for lovely friends

assalamualaikum..

made this with love for two beautiful friends..

kak wida n erma..=)

sorry if xsedap..hehe..almaklumla..budak baru belajar..

just hope it make your birthday happier..hehehe



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 11, 2012

hati

assalamualaikum..

found this from one of blogger..

p/s: semoga harini lebih baik..insyaallah...




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 10, 2012

beautiful=) tahniah chong wei n wife..

asslamualaikum..

congratulation to our hero...

lee chong wei n his wife wong mew choo


sweet sgt ^__^..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

brownies second try=)=)

assalamualaikum..

made this with love....

hehehe...


hope u guys like it friends...=)




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

segmen =)



assalamualaikum..


me join this segmen..
klik sini


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 9, 2012

kerana pernah by sunah sakura..

assalamualaikum..


Pernah.

Pernah saya berikan setinggi kepercayaan. Dan dengan rasa percaya itu saya diberi sebesar kekuatan. Mungkin tidak ramai yang menyedari, bahawa rasa percaya itu hakikatnya menguatkan. Lalu hari-hari yang mendatang ditempuh tanpa peduli apa pun rintangan.

Pernah.

Pernah saya diberi sedalam kelukaan. Apabila rasa percaya dipulangkan dengan pengkhianatan. Hingga saya tertanya-tanya di manakah erti kejujuran? Sedangkan itulah yang paling diinginkan dalam persahabatan. Malah dalam setiap perhubungan dengan sekalian manusia seluruh alam.

Pernah.

Kerana pernah itu membuatkan saya lebih berhati-hati. Malah kadang-kadang terlebih waspada. Terlalu curiga dan penuh syak wasangka. Bimbang terjebak dalam kisah-kisah dongeng dan rekaan. Hingga saya sendiri disedarkan bahawa prasangka itu dosa.

Allah... Allah...

Siapa saya hendak menilai jujurnya manusia?

Orang kata, teruskan memberi. Jangan diingat keburukan orang lain pada kita, tapi ingatlah keburukan kita pada orang lain. Jangan dilupa kebaikan orang pada kita, tapi lupakan kebaikan kita pada orang lain.

Maka, lepaskan semua rasa, teruskan menjadi tangan yang di atas.


P/S:
 Bila terdetik saja rasa itu, beristighfarlah dengan sebanyak-banyaknya kerana Allah sedang menguji hati kamu sendiri. Biar syaitan jatuh terduduk.

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 8, 2012

2years 2months 2weeks 2days =)

assalamualaikum..

have been blogging for

2 years 2 months 2 weeks 2 days..

hehe..

=)=)=)

sygla plak kalu nk tutup blog ni..huhuhu..=.=
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 7, 2012

7 ayat cinta xpernah padam..

assalamualaikum..

7 Ayat-ayat Cinta yang Kekal Selamanya..!!

1. Bismillahhirrahmannirahim:
pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2. Alhamdulillah:
pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.

3. Astagfirullah:
jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.

4. Insyaallah:
jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.

5. La haulawalaquatai llahbillah:
bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.

6. Innalillah:
jika menghadapi musibah atau melihat kematian.

7. Lailahaillallah:
bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya. Amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang-orang yang terpilih olah Allah...











p/s: masih xtahu cr nk ubh xnak bagi link dngn web picasa tu...sedihnyeee..huhuhu....mungkin terpkse je delete gmbr dulu2.....sebb mcm syg gile je nk buat blog len...=.=

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 5, 2012

pening pasal picasa web album=(

aslm.

pening n stress plak pikir xleh upload gmbr sebb blog ni ade terlink dkt picasa web album yg ade limit gb untuk upload gmbr...

xingt plak bile tah nye buat picasa web album tu..adoi..=(

n xjumpe2 cr nak remove supy xde le had nk upload gmbr dkt blog..tpi dah mcm ni...

siyesly tatau nak watpe..
might be need to remove my blog maybe??

=(

ade sape2 tau x cmne nk wat ni=(
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

puding roti =)


assalamualaikum..

yesterday ...
me n my housemate safwah made this bread puding..

hehe...sebabnye ade beli roti ritu byk plak an...terlebih2...so..
nak bagi perabih..buatla bread puding...

dapatla 2 tray..hehe..alhamdulillah..bleh bgi kawan2 mkn juga...weee...



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 2, 2012

jodoh itu ketentuan Allah...



assalamualaikum..
Sewaktu sesi ceramah bersama Ustazah Fatimah Syarha, seorang pelajar perempuan bertanya:

"Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, dan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. Bagaimana pula perempuan yang pernah melakukan dosa diwaktu silam akibat terlanjur, adakan mereka akan dapat jodoh yang tidak baik?"

Kita jangan sesekali "label" diri kita keji atau jahat sebab kita fitrahnya baik. 

Jika kita pernah buat silap itu waktu silam kita, hari ini kita bartaubat, kita 

beristighfar, kita bukan lagi orang yang keji dan orang yang tidak baik, kita 

sekarang berada dikalangan orang yang baik-baik, jangan kita ikat diri kita 

dengan dosa silam selama-lamanya. Janganlah menghukum diri kamu dengan 

melabel kamu tidak baik, kerana anda akan merasakan perbuatan yang baik 

tidak sesuai dengan dirimu, "Orang jahat mana buat baik". Yang berlalu biarlah

 berlalu. Anda sekarang adalah orang baik, dan akan dapat yang baik, 

bersangka baik terhadap jodoh yang Allah SWT akan beri kepadamu kerana, 

Rasulullah bersabda :



"Allah SWT berfirman : "Aku berada di dalam sangkaan hambaKu tentang 


diriKu. Aku menyertainya ketika dia menyebutKu. Kalau dia menyebutKu 

kepada dirinya, maka Aku menyebutnya kepada diriKu, kalau dia menyebutKu

 didepan orang ramai, maka Aku menyebutnya di depan orang dengan keadaan 

yang lebih baik daripada diri mereka." (Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

Kalau kita sangka baik terhadap Allah SWT. Insyaallah kita akan dapat orang 


yang membantu kita ke Syurga Allah. Insha-Allah.

Istighfar. Taubat. Muhasabah








---copied this from facebook from wall of a sweetheart...=)thanks for sharing this...so nak

 share dekat blog tercyg jugakla..





nicely said...





muhasabah diri ini...semua org buat silap kan..=)













Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Nov 1, 2012

brownies first try=p





my first try....pasni nak try resepi one of friend plak.hehe..

=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Happy Birthday Eqbal Zack (Giveaway)

assalamualaikum...

me join this giveaway =)



PRIZES

 TWO[2] winners 
Him/her will receive a Black Wallet and Red Purse by Alain Delon (Original)


FOUR [4] winners

It’s the original miniature from DKNY and RALPH LAUREN!
Join now, because FOUR [4] of you (him/her) will win a bottle!


TEN [10] winners

TEN [10] PARTICIPANTS will receive Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Fridge Magnet

This giveaway runs from today until 12 November 2012 (11:59PM).
Winners will be announced on the 19 November 2012 (10:00 AM).

jom join..=)


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...