DASHBOARD HOME

Oct 31, 2012

ALLAH



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 26, 2012

holiday for eid=)

assalamualaikum...

yeay..hehe...having a week holiday for eid..

4 years now raye hji dkt mesir..=)..alhamdulillah for the rezeki..

so many to story..but will update later..

baru habih buat cornflakes madu ngan kawan2..hehe..

next buat rendg plak=)=)

p/s: happy birthday to fa,ziyad ,happy belated to pikah safwah n dayah.happy birthday to geee

p/s/s:dibah nak resepi..heheh..=)=)

have a great raya everyone !!!

n may all jemaah haji mendapat haji yg mabrur=)=)


Eid Mubarak.
I ask for forgiveness from everyone..
May Allah accept our good deeds.
^__^

assalamualaikum...

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 21, 2012

hepi besday dato' lee chong wei=)

assalamualaikum...

21.10.2012.

hepi birthday to our hero..dato' lee chong wei..

may your life fill with bless and love

..fighting!!!..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

skyping with emak n ayah =)

assalamualaikum...
somehow...
skyping with mak n ayah will always make me happier,happier n happiest..hehe

i miss both of them so much that i could cry=.=
i wish i could make them proud like my brother did..=)..

i really wish i could be a better daughter to them...=.=

thanks ayah n mak for calling us..=)

fighting222xxx....i'll keep praying i could be a better doctor muslimah in future..aamiin..

for all the loves the care the smile the courage the thoughts the money u spent to me the advices n for all u did to me...i never know when i can repay it..

=(...perhaps i cant...

may all my doa to both of u every n each of prayer will always be accepted by Allah so that both of u will always be in healthiest happiest parents =)...

i love both of u with all my heart..and always do even i die..
saranghae....

p/s: mood rindu gile nk jumpe mak yang comel manje2 n ayah yang sgt cool...=)

p/s/s: i'm rereading some of entries of kak maidah n nabilah..n i miss both of them much2222...
huhhuuhu...=.=
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

hepi belated beday op=)

assalamualaikum..

last Wednesday..we had some small celebration for our lovely friend,siti sofia=)

we had a great dinner thanks to safwah rahim for treat us...

hope op love the rainbow cake that we made =)


 beday girl=)



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 20, 2012

sesuatu buat kamu yang xpernah tahu-repost from apricot pie.=)

assalamualaikum

p/s: im repost my friend's entry cause i like it..n it give meaning to me too..

thanks for sharing it nabilah=)=)


 dan aku tahu,
tanpa doa ku,
kamu masih akan berbahagia.


Tuhan akan masih memberikan yang terbaik untuk kamu.
Tuhan akan masih menentukan takdir terindah buat kamu.
kerana aku percaya,
walau tanpa aku minta,
Tuhan masih akan memberikan yang terbaik buat hambanya,
Apatah lagi buat seorang yang baik dan sedang memperbaiki diri.

ketahuilah.
rasa ini, akan akhirnya pudar nanti.
doa ku, mungkin juga tak lagi aku titipkan.
harapanku, mungkin juga akan aku terlupakan.

jujur, kerana itulah sebenarnya yang lebih selalu aku doakan,
untuk melupakan, menghapus dan mengusir segala rasa dan kenangan yang tersisa.
ya, melupakan memang tak mudah,
namun terus mengingat dan mengenang juga tak selalu indah.


namun,
ingatlah suatu perkara yang akan selalu membuatmu bahagia,
itulah DIA,
rahmat-NYA, kasih sayang-NYA.
bukan aku. mungkin bukan doaku. mungkin bukan lagi harapan aku.


lantas, 
mengapa masih ada ragu,
bahawa, tanpa aku,
kamu masih akan berbahagia?
 

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 19, 2012

UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK




assalamualaikum..

tadi blogwalking blog bff pastu tengok die join segmen ni an..

teringt ingt time dolu2 gile masuk segmen cm ni..hikhik..

lame gile dah xjoin pape giveaway or segmen=p..


so..memandgkn bff join...kite pun join jugakla..=p..


so im tagging anyone yang bace ni=)..
boleh kan2??=)=)

hehehe...


k done..




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

dinner=)

assalamualaikum..

yesterday was my duty to cook again...

n since one of my housemates cant eat mknn keras2 sebab buat braces comey=)..

i decided to make bubur nasi =)=)..

alhamdulillah they like it..weeee..^___^





p/s: happy friday=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 16, 2012

puding biskut=)

assalamualaikum...

i made some free time to make this malam tadi..hehe

thanks to akak liyana ni..sebab bagi resepi yg nyummy2..hehee

right away try nih..lepas exam kann..

walaupun xsecntik yg akak tu wat..hehe..

tpi rase itu yg penting..hehe=p



sweet of my day..

glad my housemates like it ^__^


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

manis2 after exam..=)

assalamualaikum..

thanks to lovely housemate safwah for treat me ice cream..hehe..

tau2 je lepas exam nak lepas tension kannn..

=)=)

muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nyum333..hehehe

thanks pua..

so done for cardiology exam..

tomorrow will start with chest deparment plak..

fighting2!!!..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 14, 2012

motivation

assalamualaikum..



Every day there's someone complaining about something
"I've got no motivation, no money, there's no meaning in living..." Oh
You should gather up your self-esteem, your pride and dreams
you lost somewhere and put them together again

The times you spent idling
are days that have nothing to do with hard work
Don't make excuses again

Turn your eyes to
the you shining brightly in the future
With a lighting bolt of passion
don't drag your heels
Scorch the sun that blocks your way and burns you up

Chase the receding clouds
You felt infinity, didn't you?
At some point, you stopped looking up to the sky...
That "Passionate Me!!!", take it back!!

p/s: good luck 4 the exam,,, hope both of u always bersemangat tok study.. hehe


p/s: thanks pikah for this poem..really like it..
bukan sng ni nak dapat motivation from cik pikah sorg ni..hehehe

so i really appreciate it..thanks dear!!!!

fighting!!!...then jawab je esok n berserah pada Allah...

=)

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 13, 2012

jika benar..

assalamualaikum..


Jika benar aku mencintaimu kerana Allah
Akan aku redha untuk melepaskanmu pergi

Jika benar aku merinduimu kerana Allah
Akan aku redha untuk melihatmu bahagia bersama pilihan hati

Jika benar aku menyayangimu kerana Allah
Akan aku ikhlaskan diri menerima segala suratan yang telah terjadi

Jika benar dengan melepaskanmu akan menyebabkan Allah redha denganku
Maka akan kukorbankan perasaan ini

Jika benar aku menagih cinta hanya Allahu Rabbi
Akan kucuba untuk mengabdikan diri hanya padaNya yang Satu
Akan kupanjatkan kesyukuran kerana meminjamkan cintamu kepadaku
Akan kusematkan dalam diri bahawa Allah ada perancangan yang lebih baik untukku
Akan kujadikan AlQuran dan zikrullah sebagai peneman setiaku
Akan kuusahakan untuk menjadikan tahajjud dan qiamullail itu pendampingku

Dan jika benar aku mengasihimu kerana Allah
Doaku akan dititipkan buatmu selalu
Agar dapat kau melayari bahtera baru 
Bersama niat menjalankan ibadah dan menyempurnakan sebahagian daripada agamamu
Dan cintaku akan sentiasa bertasbih di atas sejadah cinta
Dan sentiasa mengharapkan redhaNya

InsyaAllah...


copy paste from a friend...thanks tari
reminder to me..

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

our dinner semalam=)

assalamualaikum..

semalam my turn masak lagi..hoho...2 hari berturut2 ni...

dan gi kan nak masak walaupun exam dkt dh..

hoho...fighting2!..

so here whats i had cooked...since rumah ni lauk basah xdan beli gi...sume bz kelas kann..

ini jelah yang mampu...

ape2 pun..alhamdulillah for the rezeki kan..;)

telur masak masam manis

sup sayur with cendawan

buah anggur=)=)

this is for along hehehe=)=)

p/s: good luck to all sem 7 yang akan exam this coming monday...

semoga dipermudahkan..amiin..
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 12, 2012

our dinner=)

assalamualaikum..

  
i just made bihun sup with sambal kicap for our dinner..

=)=)..

really hope my housemates like it..

hehe.

alhamdulillah for the food=)




Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 11, 2012

yummy!!!!



balik kelas terus gi beli ni..

=p=p..


^___^

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

its been 2 years=)

assalamualaikum..

dear blog...=)

its been :



hehe.....

time flies soooo fast ...

=)
p/s: last day of cardiology round...will be missing to go to cardiology hospital n of course awesome doctors there....

p/s/s: scare+ nervous+ worry for this coming exam...huhuhu...keep praying everybody..
 insyaallah dipermudahkan..amiin...



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 10, 2012

Allah knows..

Photo

Photo: "sometimes you need time for your own, to be alone for awhile. use that time to evaluate yourself, learn from your past for a better future"


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 9, 2012

spagetti carbonara for dinner=)

assalamualaikum..

dear blog..

today me n housemate had our italian dinner..hehe

yummy2..hehe..sebab ade letak cili api sket...uuu..pedas sket...itali tpi version malaysia..hehehe


thanks afiqah for today's dinner...

saranghae..aishiteru..hehehe



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 6, 2012

him..

Perempuan : "Aku selalu dipeluk Lelaki lain".
Lelaki : "Dan aku adalah Lelaki yang akan memelukmu dengan kasih sayang".

Perempuan : "You are not my FIRST kiss".
Lelaki : "And You are my First Kiss".

Perempuan : "Ramai Lelaki pernah menyentuh tubuhku".
Lelaki itu dengan sabarnya mengatakan : "Yang ingin aku sentuh adalah hatimu".

Perempuan : "Pernah ada Lelaki yang menganggapku sebagai pelacur".
Lelaki itu menatapnya : "Aku menganggapmu begitu baik, suci tak dinodai".

Perempuan itu menangis sambil tersenyum dan berkata: "Aku tak sesuai untuk dicintai oleh Mu !! Aku tak cantik !!".

Lelaki itu menatap matanya dalam², sambil tersenyum dan berkata : "Aku bukan Lelaki yang mencintai kecantikkan mu, tapi yang aku cintai adalah hatimu, sepenuhnya kerana Allah..'' ;)










p/s: reminder..as a human..we need reminder kan...





i wish 'the one' will always be like this...





keep praying...


somehow reading this make me want to cry..





p/s/s: to my self: please get well!!...huhuhuT_T

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

family day batch=)

assalamualaikum..

yesterday was a Awesome day..

really...

my batch just did our first family day at university park..

and it was really2 great...

meet friends from other division yang dah lame xnampak...

n playing games n having potluck..

so happy=)=)..

semangat ja all divisons ..=)

really hope there will be next family day so that this batch will always together till graduate ..perhaps after grad too ^__^..

Photo
part of  group b .they are in respiratory round n they are all purple..hehe...

Photo
part of red team group c.they prefer red clothing cause they ar in hematology round=)=)

and last but not least..my team=)..we are in cardiology round n we prefer blue n white colour....
group a always AWESOME..hehehe

Photo: Division A pon ohsem jugak apa, ;p
AWESOME GROUP A!!..hehehe



We are Awesome, Champion & Simply THE BEST batch ever 09/15 =)

till then...

^__^..

p/s: scary plus nervous plus worry cause only last week in cardiology round n there will be exam!!!

may Allah help me n all my friends n sister too..

insyaallah..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 5, 2012

rainbow cake=)=)

assalamualaikum..

today...

made this..=)



happy2=)


p/s: despite this lovely colourful cake today..
i did have a bad feeling..so moody...very bad mood swing..

feel like marah2..then mrh diri sndiri.then emo.then sedih.then mrh balik.then tah pape tah..huhuhu..

haishhh..

nabila..pliss sabar 

=(...dont like this mix feeling..

huhuhuhu


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 3, 2012

AKAL dan HATI --> tentang CINTA..

assalamualaikum..

dear blog...
 
i read this from one of my friend's status..

Akal & Hati Berkata – kata
Di sebuah pondok usang milik seorang hamba, akal dan hati berbual berkenaan kasih dan cinta..

Akal : Assalamualaikum, sahabat.
Hati : Waalaikumussalam…
Akal : Apa khabar iman anda?

Hati terdiam…

Akal bertanya sekali lagi.
Akal : Apa khabar iman anda?
Hati : Kurang sihat mungkin.
Akal : Mengapa?
Hati : Aku merindui dia segenap jiwaku…
Akal
: Dia yang mana, sahabatku?
Hati : Kedua dia. Dia yang hakiki, juga dia yang entah kemana akhirnya..
Akal
: Tidak mengapa, Itukan fitrah manusia.
Hati : Tapi rinduku kepadanya kadangkala membuat jiwaku runsing. Fikiranku melayang terbang jauh ke angkasa. Kadangkala ketika beribadah juga aku teringat dia.
Akal
: Cintamu padanya, juga cintamu padaNya, cinta padaNya kan yang lebih utama.
Hati : Tapi… Aku benar cinta dia. Aku benar rindu dia. Aku mencintainya kerana Allah. Kami saling menasihati kepada kebaikan. Aku mahu mengejar syurga bersamanya.

Akal
: Apa makna cinta?
Hati : Kasih dan sayang.
Akal
: Bagiku cinta itu gila.
Hati : Mengapa pula?
Akal
: Apabila kita mencintai seseorang, kita asyik teringatkan dia. Apa yang dikata jangan, sebaik mungkin kita elakkan. Apa yang diminta, seboleh mungkin kita usaha. Bila ada yang lain mendekati, bergelodak rasa cemburu. Apa kau rasa begitu?
Hati : Ya. Begitu yang aku rasa.

Akal
: Apa kau tahu apa pula ibadah?
Hati : Orang kata ibadah itu taat dan patuh.
Akal
: Ibadah itu juga adalah cinta.
Hati : Bagaimana dimaksudkan begitu?
Akal
: Ibadah itu cinta. Berkasih-kasihan dengan Tuhan.

Hati terdiam lagi…

Hati : Jadi… Apa sebenarnya yang ingin kau sampaikan wahai akal?
Akal
: Fikirkan, kalau kau benar mencintai dia kerana Allah, apa kau ada mengadu kepadaNya?
Hati : Aku puas sudah berdoa. Aku mendoakannya empat puluh kali setiap hari. Siang dan malam! Tegas hati..
Akal
: Apa kau berdoa kepadaNya hanya kerana apabila kau terasa jauh dengannya? Apa kau hanya melipatgandakan ibadahmu ketika jiwamu rasa tak tenang?

Hati diam dan tertunduk…

Akal
: Bagaimana boleh kau katakan cintamu kerana Allah. Sedangkan kau mengabaikan Dia ketika cintamu dengannya sedang indah bercahaya. Sabarlah wahai hati. Doamu mungkin tidak makbul sekelip mata. Barangkali Allah akan memakbulkannya di lain masa. Barangkali Allah ada hadiah yang lebih berharga untukmu!

Aliran sungai merah terasa semakin deras mengalir ke kepala…

Akal
: Cinta kepada manusia yang gila seperti itu, hanya layak disandarkan kepada Allah. Allah menarik cintamu kerana Allah lebih mencintaimu. Allah merindui doa dan tangisan hambanya. Allah mahu kau kembali mengindahkan cintamu kepadaNya!

Hati
mulai menangis… Sepi… Kesal…


p/s: cerita yang sangat menginsafkan diri...

huhuhu...

p/s/s: Allah...help me.guide me.so that i dont do wrong things again in my life...T_T...



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 2, 2012

pilihan hati??

dear blog, ^__^

i found this in the facebook just now...



Dulu aku pernah bertαnyα kepαdα Emαk :

"Mαk..mαnα sαtu pilihαn hαti,orαng yαng sαyαngkαn kitα αtαu yαng kitα sαyαng?"

Emαk jαwαb: "duα-duα bukαn.."

aku tercengαng.

Mαk mengukir senyumαn.

"Pilihαn hαti mαk αdαlαh yαng sαyαngkαn kitα kerαnα ALLAH."

isnt that too sweet...

^__^...

i wish the 'right one'will have the same feeling like this...
^__^

keep praying...

assalamualaikum..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Oct 1, 2012

murtabak maggi=)

assalamualaikum...

i made this murtabak megi yesterday night..hehe

n gladly my along n a friend like it

hehe..

boleh ni kalu nak bawa gi family day batch this coming 5th october=)

nyum33..hehhee=p..





Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...