DASHBOARD HOME

Apr 26, 2012

this is so sad for me.really.

assalamualaikum...

i feel like crying banyak22...

emmm..i guess..since yesterday..

sebab??

sebab laptop telah rosak skrinnye sejak semalam..***sighhhhh***

after class last night..i went to a computer shop to ask about my precious lappy..

and after half an hour..i got to know that the screen could not be saved....

hohoho..

and to repair this..Ala (the egyptian at the shop that we know since our first year here) said..it will cost me about 800 egyptian pound..and its about emm 400-500 ringgit malaysia...

and i feel like crying when i heard that !!..really...

kalau anak org kaye xpele kot..tu celah gigi jela kot an masalah gitu...

ni dengan tengah pokai..n i have to ask my dad for another extra 500 ringgit..T_T..

siyes..i feel really guilty!!! n saddest...huhuhuu=(=(=(..

i really hope my laptop will be ok in a few weeks since exam dah dekat...
 
to ayah: i am really sorry for making this extra problem to you...really...i am sorry T_T..

so..untuk menceriakan hati yang sedeh giler ni....i slept over rumah one of my friend here...

had a great night..thanks to u lalink..

 makan2 orang bujang sambil layan drama korea se episod dua..


 p/s: doakan sy blh wat exam lagi 24 days

p/s/s: gonna miss to do blogging n blogwalking la kan...
p/s/s: thanks along for letting me using your lappy for a while ^_^
p/s/s/s: ohh despite sad day yesterday...i had a sweet dream..siyes.sgt suke itu mimpi=)
assalamualaikum....
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Apr 24, 2012

exam is sooo soonnn=.=

26 hari lagi.
ok.
cuak dah
huhu=.=

doakanlah sy rjin..
insyaallh..



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

that love




Seandainya cinta itu ikhlas kerana Allah Ta'ala, tidak perlu bertemunya jiwa, tidak perlu berbicaranya kata-kata.. Tidak seharusnya mengungkap janji setia, tidak seharusnya hati bermadah cinta, jika ikatan halal masih tidak terbina... Cukuplah jiwa dan hati mengingati Yang Maha Esa, merindui RasulNya kerana menanti sunnahnya, tanda keikhlasan bergantung harap hanya kepadaNya..

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Apr 23, 2012

arigato nee ^__^..nite2 mesir

assalamualaikum..

we had made some food for abang hadi..since he's been helping me and my sister for almost 3 years now ..

hope he likes it ,.simple2 je =)=)...

almaklumla nak dekat exam ni...brg2 pun xbanyak..stok2 pun xbanyak..hehehe

think bout it..next year dah xdele orang nak tolong kami an2..huhu..abg hadi kan dah nak graduate dah...=.=

and...thanks a lot for the keychain from spain=)=)..kawaiiii..hehe

and for the air zam2..time kasih ye=)=)....

like it..alhamdulillah for the rezeki=)...

had our dessert

vanilla milkshake for me n twins n oreo milkshake for safwah=)

n this chocolate custard..tpi rase mcm dadih sket2=)

dear me..please smile a lot okie n be strong tauu
ok..good night mesir =)..aslm
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

hope

HOPE
is a good thing...
maybe the best thing...
and good things never die

i wanna have that hope...

^__^

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Apr 22, 2012

have a safe trip my loves!!

assalamualaikum..




cantik an tempat2 ni...

hehe...

have a safe trip mak n ayah..enjoy your holiday to the fullest..get a good rest..u guys deserve it..

jangan lupe ole2 untuk anakmu ini..hihihi

p/s: lame dah teringin nak gi nz ..tapi xpela..xde rezeki gi kot..hihi...

dpt ole ole pun jadi la ye dak..hihi=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

T_T


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

nak=(=(


nak bawa diri gi jauh2.

nak campak jauh2 luka ni...

nak jadi hepi mcm dulu2...

nak senyum banyak2 mcm dulu2..

nak rase itu...tapi xnak rase ini..

nak nanges tpi xnak org nampak..

nak ade org pujuk..tapi xnak terpksa pujuk...

nak ade org fhm pe dlm hti ni betul2222....tpi stkt ni diari je ade..

nak gembirakan mak ayah..tpi rase mcm xstrong enough to do that...

=.=...

emm..nak je boleh kan..

**

 

 



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Apr 21, 2012

me..???.....emmm....i'll be strong too one day..^____^

assalamualaikum..

somehow...
im glad i am being me..
somehow..
i know this hardship that i face...
this pain that i keep feel ..
the love that never go away..
the like that never gone..
the hurt that keep on growing in my heart..
those worry that always there no matter how many times i put up a smile..
i know..
He made me feel this to let me know..
that He loves me..
so i should be grateful..
no matter hard i feel right now...
.alhamdulillah..
thank you ALLAH..
i love Allah

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

breakfast for today=)=)

assalamualaikum...

just had our breakfast =)=)

 kopok lekor..hehe..ingt sng ke nak dpt ni kat egypt ni..hihi..
time kasih ustaz sebb jual=)

sandwich telur..=)=)...yummy2...

ok..nak siap2 gi kelas dah.=)..

p/s: selamat minum petang ye semua orang kat malaysia..
rindu la plak nak minum2 petang dengan opah wan
huhu=.=

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

photogenik picture contest=)

assalamualaikum..

hoho..lame xjoin ape2 segmen n contest...
tapi ni nak join jugakla sebab cik ain  ni yang tag an2.,..=)...tq dear=p


so ini gambar yang dipertaruhkan...hoho

hoho...xdan nak edit2 ape pun ni...
just a simple picture taken during international day last week=)

ooo..makin hitm lak sebab sini dah summer..
egypt nye summer paham2la..=p


Contest bermula : 25 Januari 2012
Contest tamat : 25 April 2012

so the lucky 3 persons im tagging
 cik sally cun
teha gojes
arelan=)=)

org len naj join pun sile2la ye..=)=)

till then..=)
 

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

a little of everything...mmm..

assalamualaikum.,...

There's always 
a little truth behind every 
'just kidding'
a little knowledge behind every 
'i dont know'
a little emotion behind every
'i dont care'
and a little pain behind every
'it's okay' 

p/s: hope everything is okay today...

i dont really wanna recall this date ..

though i really wanna it..

it gives me a lot of tension.stress.heaache.pain.tears.hurt.

dont wanna think about it.

lets just smile n be happy today.

insyaallah...

have a good day all=)=)

p/s/s: 28 DAYS LEFT BEFORE FINAL EXAM!!!!

SILE STUDY YE NABILA!!!

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Apr 20, 2012

sayang awak kerana Allah ^__^

Assalamualaikum...

Allah tidak menjanjikan yang kehidupan kita akan selalu gembira dan bahagia. 
Tetapi Allah menjanjikan, 
siapa yang berusaha dan meminta kepada-Nya,
 Dia pasti menerima dan mengkabulkannya 
(jika tidak di dunia, di syurga).

*Usah lelah berusaha dan berdoa. Pertolongan Allah ada di mana-mana. (^_^)insyaallah

 dedicate to all my friends here in blogs, esp to nabilah =) and kak maidah =)
sayang awk kerana ALLAH...

 

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

great time with them ^_^

assalamualaikum...

yesterday...i spent my evening with my housemates n sister...=)

saje teman2 diorang jalan2 dekat kedai2 baju beg kasut selendang n aksesori girl2...

ok..rambang mate tengok...

dah le ade yg sale mak dato...rase mcm nak borong je..huhu...
nasebla tengah pokai ni kan2..hehehe..

emm..lame gak xjalan2 ni...almaklumlah..masing2 ade kelas hari2..bz ..emmm...me??xdela bz sgt tpi ntahla..ade je keje nk wat an...







hehe..pasni tengok org mkn jela..dah habih duet..hihi=p=p..

p/s: FINAL EXAM SEM 6 IN LESS THAN 30 DAYS!!!...

doakanla saye rajin study ..huhuhu..T_T...FIGHTING2!!!...

have a good friday everyone=)=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

chocolate cake for sweet people=)

assalamualaikum...

me n my sister made this for people that are so sweet to us in egypt..=)

hope they like it..hehehehe..=)=)..

 cupcakes for my housemates=)=)

 untuk aisyah, dibah n gee=) n also a cake for yan2 n mama baba (owner of the house)

thanks yan2 for this.....

p/s: internet yang xok a few weeks ni...

emo dekat org arb urus tenet ni..hohoh

=.=


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Apr 18, 2012

review international day=)..

assalamualaikum..

haritu 13.4.2012...ade international day dekat university...event ni kire yang besar la sebab ade dapat liputan tv dekat mesir ni sekali..=)=)..sukela budak2 malaysia yang dapat masuk tv dekat sini erk2=)




congrates to those who participate in the booth,peniaga2 makanan yang banyak n awesome n of course all malaysian students yang datang bagi support haritu..=)

as for me n housemates..we've been there since 1.30 pm..sampai la magrb ..hihi..=)...oo..terpakse tunggu lame gitu sebabnye performance dari negara malaysia  agak lewat..so kitorang gagahkanlah diri dok situ lame2..hehehe..jalan2 tengok booth2 negara2 laen-oman,iraq,kuwait,egypt,libya,palestin.arab saudi n of course malaysia terchenta=)=)...

admitla..malaysian booth paling colourful n chantek..hehe..=)...plus mcm2 aktiviti

  •  demo cara memasak masakan melayu
  • teh tarik competition
  • karaoke
  •  games zmn dolu2 : congkak , batu seremban , tarian buluh , lompat tali , jalan atas tempurung kelapa
  • station2 dlm booth : jom belaja bahasa , sejarah , achievement malaysia , india culture , malayculture , chinese culture , org asli and lastly cuti2 malaysia







booth2 laen pun blh thnla..=)..ade makanan tradisional yang boleh rase..ade boleh amik gambo ngn org2 yang pakai baju kebudayaan diorang n dengar cerita2 dari negara2 ni...=)...kirenye dapatla tambah sket ilmu tentang negara luar kan..=)=)..








emm..i guess..waktu dekat booth negara palestin tu yang paling menhyentuh hatila kan...

dengar cerita tentang palestin dari seorang student yang mmg asal dari sane...kemain semangat gi die ni cerita..dari mule sampai skg ..ok..mmg rase sebak mase tu...and rase patut bersyukur sgt22 sebab hidup dalam negara yang boleh kate aman la...
dengar thaat guy cakap yang family die kene bunuh..n how his family kene larikan diri dari rumah diorang...n macam2 gi..i could see sooo much pain n sadness in his eyes tapi2..still he keep on saying Allah will help them n how he strong ..really strong to face this kind of hardness..make me realised how sooo many much i have to be grateful...
yup..alhamdulillah Allah..=)


and then dah habis jalan2...amik2la gambar tu mestila kan2..=)=)...

then gi tengok performance malaysia n laen2...
mase time performance tuk malaysia...first2 start dengan lagu negara =)..oh my..mase tu..dewan tu bergema dengan lagu negara malaysia ..n all malaysian nyanyi dengan semangat yang sangat2 la boleh katekan...how my heart fill with love to this beautiful country..=)..xpernah ni nyanyi kobar2 camni kalu kat malaysia..hehe...=)..

and then ade zapin,nyanyi2 sket lagu n silat..n ade fashion show yang tunjuk pakaian tradisional n masyarakat di malaysia.=)..

overall sume okla..bab fashion show tu je kureng sket bagi yang model2 perempuan..tapi xpela..boleh muhasabah balikla kan..=)

and thats it...event tu samapai malam rasenye...tapi kitorang pun balikla sebab dah letih =.=

i'll end this entry with 'i love malaysia.i am grateful to be part of malaysian n i am proud to be malaysian..=)...ok.xsabar nak balik malaysia..=)...

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...