DASHBOARD HOME

Jan 30, 2012

makan makan makan ^__^

assalamualaikum...

sejak cuti ni ...nafsu makan mmg xdpt thn cikit...hihi...mane x nye..buku kan xyah pegang..pastu xtahu nk buat ape stkt ni...tgok laptop..tgok citer2..takpun ape lagi makan2..n baking2..itu jela..hehehe....

oo..berat mmg dah nek balik....hehe..naseb realise ni...so insyaallah..kene kawal balikla kan...kalu x..bhy2..hehehe....

 makaroni goreng with chicken=)

 pisang goreng balut ngn mcm bihun tapi bukan bihun..haha..xtahula namae ape ni..jumpe dekat pasar=p..

 mengidam mende ni..haha..alhamdulillah dpt gak makan kan...nasi lemak=p

 dessert fruits with home made ice cream=p **tapi bukan akula yg buat..kedai yang buat=p

 seafood pizza...

 tepung talam buat sendiri..^__^

and just now baru makan...tiramisu kek from our lovely dayah..gambar kek tu xsempat amik..sebab belum ape2 dah licin..hihi


lots to come....=p=p....


p/s: 30/1/2012 -->will have a trip with my university to the pharanoic village ..kalu xsilap..somewhere in cairo..=)=)...

hope everything is ok....^__^





p/s: i do missing malaysia..huhu...ramai kawan2 balik malaysia sekarang ni..cuti winter break kan...n ramai jugak gi jalan2 over seas...bilela nak dpt kan...=)...
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 28, 2012

heart please be stronger than ever..

assalamualaikum...



setiap yg manis ada pahitnyer...
setiap yg indah ada cacatnyer...
setiap yg baik ada buruknyer...
sesungguhnya kesempurnaan itu terlalu sukar dmiliki...
bersyukur lah dgn ape yg kita miliki..
 
 
Allah can reach each falling tear, He sees the heart that needs a cheer, He knows the path that's hard and clear, Don't ever give up cause He's always near ♥


may today will be a better day..
emmm..i dont know how to make decision..
 is it because its just misunderstanding...
my heart....
 just go with the flow...

i just have to prepare to be in 'redha'..

and just pray a lotsss...really a lot to ALLAH....

i wanna be close to HIM..i really want it!!...


T_T..
 
 
**dear god..please make me a better muslimah lady ..
i know im not good enough..
please give me the chance to be a better person..
towards islam,families and people that i really love and care..
  

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 27, 2012

winter break holiday=)

assalamualaikum




yup...
dah start dah winter break =)...


semalam last paper untuk final semester 5..



alhamdulillah....


there are a lot of things to be done for this 2 weeks holiday...


yesterday...dapat satu berita yang sangat menyedihkan....

sedih sgt2222.....

sampai i cried...


its just so sudden....
harap2nye..hubungn persahabtan ni xkn pernah putus....


walau ape pun terjadi....

sy syg awk sahabat!!...


just be strong...and be happy...

for whatever happening....



so...winter break...lets make me happier ok..=)



















p/s: have fun gee aisyah n dibah!!...

muahhhhhhhhhh

and have a safe trip=)


p/s/s:harap2 lulus sem 5 ni...walaupun jiwa kacau haritu kan...huhuh



































Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 26, 2012

Buat Dirimu Yang Bergelar Suamiku Kelak

assalamualaikum...


Dari naluri hati seorang wanita :
Khas buat insan yang akan menemani ku hingga ke akhirnya yang bergelar suami;
Aku akan menjaga setiap langkah perjalananku…
Aku akan menjaga setiap tutur kataku…

Aku akan menjaga setiap diriku dari pandangan orang lain…

Insya Allah…
Aku akan berhias tuk dirimu…
Aku akan menjaga makan minummu…

Aku akan menjadi permaisuri hatimu…

Insya Allah…
Aku akan menjadi kekasih yang setia untukmu…
Aku akan menjadi isteri mithali bagimu…

Aku akan menjadi ibu untuk anak-anakmu…

Insya Allah…
Tapi…berjanjilah untuk membawa aku bersamamu menuju Syurga
Kau menjadi imam bagi rumahtanggaku…

Kau menyayangiku apa adanya…

Kau mencintaiku setelah kau mencintai ALLAH dan RASUL…

Insya Allah…


Dari kata hati seorang wanita :
Tak minta yang SOLEH ,sebab saya pun tak lah SOLEHAH sangat…
Tak minta yang bergelar USTAZ, sebab saya lagi jauh untuk bergelar USTAZAH…
Nak minta yang KAYA, saya pun TAK KAYA, hanya sekadar apa yang ada…
Nak minta yang HENSEM, saya tak la CANTIK sangat, sekadar hamba sesempurna kejadian yang ALLAH ciptakan…
Nak minta yang BERPANGKAT, saya hanya seorang HAMBA…
Cukuplah sekadar yang MEMAHAMI dan MENERIMA ku seadanya …
Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan mengamalkannya serta sama-sama mencari jalan ke Syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina…
Cukuplah yang sama2 saling MEMBANTU dalam susah dan senang mengharungi lautan dunia…
Sesungguhnya tugas pertama ku bukan mencari diri mu tapi mensolehahkan diri ku. Sukar untuk mencari soleh diri mu andai solehah ku tidak setanding dengan kesolehan mu. Janji Allah pasti ku pegang dalam misi mencari diri mu.


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 25, 2012

roses of heart..




simpan mawar
yang kuberi
harap wanginya
mengukir di hatimu
sudikah dirimu
untuk mendekatiku
mengenali diriku
dalam mencari cinta ABADI
berjuang bersama demi REDHA ILAHI
sudikah dirimu
moga takdir ini
ketetapan ini
adalah yang terbaik buat kita
berdoalah selalu
moga ia milik kita bersama
terlerai dengan janji yang HALAL......


p/s:found this in fb.saje re share here. 
semoga dipermudahkan untuk paper esok..insyaallah..


Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 24, 2012

tong hua-fairy tale

assalamualaikum..

change my blog's song..

sedap suara diorang ni...

p/s: i guess this song is to heal my broken heart ..
LYRICS:
English/Chinese rendition with Violin/Trumpet
lyrics
(Josh)

Don't know how long

It's been a while since

You told me...your favorite story

(Jason)

It's been on my mind

Driving me crazy

Am I the reason that (you're crying now) harmony

B-section

(Josh)

I see the tears in your eyes

They tell me you don't believe

That I can't be...your prince charming.

(Jason)

Maybe you can't understand

But when you (said you loved me)

My life was (changed

And I wish you could see)




Hook:

(Josh)

I'm willing to

be the one

and the angel that you love

with open arms

I'll always be there

(Jason)

You must believe

That you and me

Will end up living happily

In our own fairytale story




Verse 2: in chinese

B-section

(Jason)

I see the tears in your eyes

They tell me you don't believe

That I can't be...your prince charming.

(Josh)

Maybe you can't understand

But when you said you loved me

My life was changed

And I wish you could see




In chinese

Hook 2:

(jason)

I want to be

be the one

and the angel that you love

with open arms

I'll always be there

(Josh)

You must believe

That you and me

Will end up living happily

In our own fairytale story

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

hinakah menjadi gemuk T_T

second paper baru je habih tadi..next paper will be on 26th...

harap2 boleh buat lebih baek...insyaallah...

buat harini...biarlah berehat dahulu...

malam tadi the night before exam...was the worse day ever...

baru je tahun baru..tapi huhu..macm inila...

selama ni bertahan...macam2 fikiran negatif selalu dtg...tpi aku gagahkan padam dari memori...


sebab yakin dengan word 'loyal'...



yup...perkara itu...mengganggu ...sgt222 menggangu pemikiranku...
air mata...xyah cakapla...its too much..keluar sendiri xyah minta izin dah...huhu....

.i couldnt sleep...i couldnt eat....

with seriously giler sakit headache yang dtg...so letaklah minyak cap kapak banyak2 an =.=

**alhamdulillah..bru je dpt mkn ni..sebab xlalu punye pasal semalam ngn pagi tadi....


the words yang di tulih semalam....cukup2 menggores hatiku...sampai di saat2 nak exam final paper tadi...aku xdapat memberi sepnuh konsentrasi....


xmampu...

tapi hati sangat rase berdosa  dekat mak ayah yang mengharap...huhu..T_T...minta maaf mak ayah...=(

HATI TERLALU SAKIT......terlalu sakit...sampai aku hanya mampu berfikir untuk redha dan repeat semester ni..(nauzubillah)....


--kenape selepas bertahun2 ni baru ni yang diucap...
--kenape same je sume...
-- kenape kene kejam macam ni...

--xperlu cakap pun xpe...i know it myself that being a fat girl is such a T_T...i have been like this for almost 22 years old..orang xcakap pun ku tahu....

------T_T...

i have feeling too.....
dont u ever think it before u said this to me...
kenape perlu selfish...
kenape kene macam tu....


this yearss that i keep on holding on...because im thinking of the word 'loyal'....


im start to thinking of to give up...

nak tunaikan hasrat itu...


pasti buat kamu gembirakan..

aku....aku dah mule rase perlu undur diri...

.and i always want sume yang menggembirakan buat kamu...

walaupun hati ni sakit sangat22222.....


--to me myself...
;hey..be strong...cheer up...

org ckp...kalau kite syg seseorg tu..kite kene lepaskan die pergi..kalau die jodoh kite die pasti dtg kembali...

penatnye berendam air mate..huhu T_T...
**walaupun dr adel bondok cakap crying is good for remove toxin..huhu

its hurt ..really...
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 22, 2012

gadis itu..

assalamualaikum...


Gadis itu wajahnya berona NUR IMAN
Mahkotanya dilitupi tanda KEHORMATAN
Maruah diri dipagari dengan KESOPANAN
Dialah puteri indah RUPAWAN

Ketika gadis lain sibuk menghiasi diri,
Dia menghiasi dirinya dengan NUR ILAHI pada wajahnya

Ketika gadis lain sibuk mencari SANG PUTERA,
Dia selesa berdakapan dengan CINTA-NYA

Ketika gadis lain sibuk BERMADAH PUJANGGA,
Dia tekun dengan bait kata TUHANNYA
Ketika gadis lain menangisi pemergian ARJUNA,
Dia tangisi kehinaan diri sebagai HAMBA

Gadis itu umpama MAWAR BERDURI,
Indah di pandangan, namun sukar untuk dipegang
Mulianya kerana KETAQWAAN,
Cintanya kerana keperibadian AKHLAK MULIA


^___^... i wanna be good like this..insyaallah...

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 21, 2012

^___^ just let me smile for a day today pleaseeeee....

assalamualaikum...




^___^....

dear god...
thanks for everything..

please let me be happy today and the days in the future..


i pray for all happiness...

keep praying...

and please help me in the examination that is very tough to me...


make it easier...and easier...and easier...

hehe...


let me be a good muslimah doctor in the future....


and found a great happiness...


with person that i love for this years....

...

^____^































Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 20, 2012

ally iskandar dah kahwin...ohh melepas lagi..=.=..hehe..tahniah!!

assalamualaikum...

>.< >.<...

alahai...

ally iskandar dah x available la...

patah hati *__*..huhuhuhu..

hehe...anyhow..glad he is happy...


alhamdulillah..tahniah  erk ally...

harap2 dpt suami hensem cam awkla nanti kannn..=)..


have a great marriage with lovely wife...


^__^...

 
like her dress...
^__^



Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Jan 19, 2012

take 5 dgn ini..

 i love u..i love u..i love u..
 i love u sooo much.. 
that make me cant stop loving u.. 
and i just wanna said i love u again and again.. hehe.. 
 =)  
and i wish u were here.. 
beside me 
whenever time flies.. 
whenever time is moving on.. 
but i guess..
u were always here..
truly. 
always..
close in my heart..=)
deep in my heart 
occpying all the spaces in my heart..
(haha ..ayt nak jiwang plak)




**selingan belajar jap..kih3..**

p/s: ok people in egypt..lets solat zohor ^__^
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

awesome!!!!




hehe..awesomela...suke33....agak2 kalu aku balik ade gini lagi2222lah seronok nih..hehe=)=)
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

untuk hati ^__^

assalamualaikum..

taken this from a good friend..=)..

Aku inginkan seorang pecinta ilmu agar diriku juga mencintai ilmu,
bukan rupanya yang diidami, tapi hatinya yang cintakan ILAHI,
agar cintaku juga bertambah dari hari ke hari,
dalam mencari yang HAKIKI.

Dalam pelayaranku,

salahkah aku ?
masih ternanti dan mencari seorang PAHLAWAN,
sejati, berdikari, tak mementingkan diri, menjaga peribadi, sentiasa perbaiki diri,
demi ISLAM, jua UMMAH kini!

Siapakah gerangannya yang akan mengisi kekosongan hati ini,

sama-sama bergerak dalam medan yang sama,
tiada alasan lagi, terus mendaki,
hingga ke negeri abadi,
aku rindu padanya yang masih ku tak tahu siapa di hati ini.

tapi, aku tahu, aku perlu MENJADI dari MENCARI.



p/s: ^__^/...awesome this puisi...

really like it...


^___^.. 

Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

indahnya jika..



assalamualaikum...



1. KAYA lelaki kerana AKHLAK mahmudah
2. TAMPAN lelaki kerana KEJERNIHAN wajah
3. MANIS lelaki kerana SENYUMAN indah dengan niat sedekah
4. TINGGI lelaki kerana KESEDERHANAAN
5. HEBAT lelaki kerana KESABARAN
6. Dan MULIA lelaki kerana KEIMANAN yang TEGUH!



p/s: just finished paper mcq..

kepala sangat2222 sakit..huhuhu=(..

susah ..huhuhu....



tawakal to Allah....

p/s/s: indahnyeela rase kalau ade lelaki dgn ciri2 dkt atas ni..ditakdirkan untuk kita...=)...it will be awesome life.....=)=)...

doa jela banyak2222=)

ok..nak tido...hilangkan skit kepala..n esok bersemangat kembali ..n berusaha tuk next paper..=)..
Terima Kasih Sudi Singgah sini dan Komen..Kalau Sudi singgah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...